W Gdyni skąd jestem, jest kilka zakładów z CNC, więc na szybko z pamięci:
SIM Na końcu Gdyni w stronę Chwaszczyna. Kupa maszyn, na stronie www powinien być aktualny spis.
Przetwórnia lemingów, po próbnej umowie potrafią pogonić i zrobić miejsce dla tańszych. Niskie zarobki
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na terenie Klimawentu (niedaleko SIM-u) Dwie maszyny, frezarka i tokarka, oba Fanuc 0i. Głównie aluminium, mają swoją odlewnie.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sam Klimawent ma wykrawarki i giętarki. Tyle wiem
Potem, mamy Dellner Couplers i Dellner Components. Dobrze płacą, park maszynowy w stanie wzorcowym. Dział kontroli etc. Ale mają pierdolca na punkcie tablic, okólników, zebrań...etc. Na maszynach o ile nie zmienili pracy bardzo kumaci goście.
Dobrze płacą Ale mają wymagania... łatwo się można pożegnać.
Na Dąbrowie jest Dux i Velox, są w zasadzie w jednym budynku

Radmor Zakład Mechaniczny... mają całkiem nowy i dobry park maszynowy. Ostatnio kupili 5oś. Też mają spory przemiał, zasobów ludzkich. Czemu ? nie wiem Mi tam się z nimi dobrze współpracuje

Techno Nauta ma jakieś maszyny ale nie wiem jakie. Ale ich fachowość woła o pomstę do nieba.

W dawnych zakładach mięsnych na Obłużu Metinox Mają laser. Ostatnio nawet kogoś szukali na 3 zmianę

Jeszcze jest kilka jakiś małych ale nie miałem kontaktu, więc nic nie wiem. Jalk sobie coś przypomnę to dopiszę.