Co trzeba skończyć żeby być programistą cnc
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 31
noo, są brudne, ale pierwotnie to jestem pwien że były białe
[ Dodano: 2006-11-14, 23:48 ]
wodzu - jesteś profesor
[ Dodano: 2006-11-14, 23:49 ]
aha - a zatwierdzający [jak enter w PCie] to jest ŻÓŁTY
[ Dodano: 2006-11-14, 23:51 ]
a cała reszta szara
żeliwo szare, stal szara, brud szary, narzędzia szare, moje oczy jeszcze się jakoś trzymają...

[ Dodano: 2006-11-14, 23:48 ]
wodzu - jesteś profesor
[ Dodano: 2006-11-14, 23:49 ]
aha - a zatwierdzający [jak enter w PCie] to jest ŻÓŁTY
[ Dodano: 2006-11-14, 23:51 ]
a cała reszta szara
żeliwo szare, stal szara, brud szary, narzędzia szare, moje oczy jeszcze się jakoś trzymają...
doktor 

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 13
Dziekuje panie Doktorze, ze zwraca sie pan do mnie tak jak powinien.
Jezeli chodzi o ON OFF to proponuje rozebrac i sprawdzic czy czasami nie jest to automat do masazu lub moze klimatyzacja. Jezeli w instrukcji nie zostalo to szczegolowo wyjasnione za pomoca schematow (oczywiscie kolorowych bo kto teraz bawi sie w czarno-biale). To proponuje dyskretnie zobaczyc dokada biegna przewody w srodku, w maszynie. Jezeli to nie stanowi problemu to najlepiej wymontowac to cholerstwo bo po co nam taki wichajster ktory nic nie robi.
Albo najlepiej zlecic to Operatorowi w razie W to prosze postepowac wg standardowych procedur uczonych na studiach juz na pierwszym roku. A wiec: Jezli my zawinilismy to zwalamy na podwladnego.

Jezeli chodzi o ON OFF to proponuje rozebrac i sprawdzic czy czasami nie jest to automat do masazu lub moze klimatyzacja. Jezeli w instrukcji nie zostalo to szczegolowo wyjasnione za pomoca schematow (oczywiscie kolorowych bo kto teraz bawi sie w czarno-biale). To proponuje dyskretnie zobaczyc dokada biegna przewody w srodku, w maszynie. Jezeli to nie stanowi problemu to najlepiej wymontowac to cholerstwo bo po co nam taki wichajster ktory nic nie robi.
Albo najlepiej zlecic to Operatorowi w razie W to prosze postepowac wg standardowych procedur uczonych na studiach juz na pierwszym roku. A wiec: Jezli my zawinilismy to zwalamy na podwladnego.
Prawda leży pośrodku -Arystoteles.Może dlatego wszystkim zawadza -Wodzu.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 20
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 31
na forum brauje emotikonów
[ Dodano: 2006-11-15, 00:10 ]
a tak na bardzo, bardzO POWAŻNIE - nie używamy przełącznika co sie krynci, bo maszynka robi 24 godziny 7 dni wtygodni, 365 itd...
a przewodów panie Wodzu to się boję, bo jak termiki załączam to są tuz obok - grube jak mój palec (fi 12 +/- 0.1)

[ Dodano: 2006-11-15, 00:10 ]
a tak na bardzo, bardzO POWAŻNIE - nie używamy przełącznika co sie krynci, bo maszynka robi 24 godziny 7 dni wtygodni, 365 itd...
a przewodów panie Wodzu to się boję, bo jak termiki załączam to są tuz obok - grube jak mój palec (fi 12 +/- 0.1)
doktor 

-
Piracik pisze: w kazdym zakladzie jest tak, ze ten co siedzi wyzej uwaza , ze potrafi wiecej od tego co stoi przy maszynie a tak naprawde to wlasnie ten stojacy przy maszynie ma dwa razy wieksza wiedze bo potrafi ustawic detal, maszyne, narzedzia itp a ponadto musi znac to co zna programista aby po nim poprawiac fuszerke ktora on odwala. quote]
piracik, czy juz sie podzieliles swoim jakze trafnym spostrzezeniem ze swoim szefem? jasli nie to zrob to jak najszybciej. moze sie czegos w koncu biedaczysko nauczy i przestanie zajmowac sie jakimis papierkami, kontaktami, i innymi biznesowymi bzdurami a zacznie robic jakies pozyteczne rzeczy. np. uztawiac detal, maszyne, narzedzia itp.![]()
![]()
POZDRAWIAM
-
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
ERNEST KUCZEK pisze:piracik, czy juz sie podzieliles swoim jakze trafnym spostrzezeniem ze swoim szefem? jasli nie to zrob to jak najszybciej. moze sie czegos w koncu biedaczysko nauczy i przestanie zajmowac sie jakimis papierkami, kontaktami, i innymi biznesowymi bzdurami a zacznie robic jakies pozyteczne rzeczy. np. uztawiac detal, maszyne, narzedzia itp.Piracik pisze: w kazdym zakladzie jest tak, ze ten co siedzi wyzej uwaza , ze potrafi wiecej od tego co stoi przy maszynie a tak naprawde to wlasnie ten stojacy przy maszynie ma dwa razy wieksza wiedze bo potrafi ustawic detal, maszyne, narzedzia itp a ponadto musi znac to co zna programista aby po nim poprawiac fuszerke ktora on odwala.![]()
![]()
daj chlopakowi spokoj, nie rozumiesz, ze on poza tymi swoimi automatami wzdluznymi swiata nie widzi? pewnie kazde popoludnie spedza na rozmyslaniu co tez za detal bedzie nastepnego dnia ustawial w pracy, albo jak zoptymalizowac kolejnosc wciskania guzikow aby osiagnac wyzsza wydajnosc.
nawiasem mowiac mam do ciebie pytanie drogi podajniku:
jak myslisz, cyz maszyny na ktorych pracujesz projektowal jakis koles po zawodowie ubrany w drelichowa kufajke i czapke uszatke z petem wklejonym w kacik ust, czy tez moze magister (lub doktor lub profesor) inzynier po dobrej uczelni technicznej?
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-