Witam.
Jako że temat SW jest dla mnie nowy staram się jakoś sumiennie nauczyć się programu opierając się o kursy znalezione w internecie.
Jeśli 2D idzie całkiem dobrze o tyle 3D już jest problem, który wynika pewnie ze słabej znajomości samego programu.
Otóż natrafiłem na oto taki kurs: (konkretnie z tą lekcją mam problem) http://solidworks.krzysztofmaslanka.pl/ ... klad4.html
Jeśli wyciągnięcie czopu nie sprawia problemów o tyle nie wiem jak dorysować ramię do istniejącego czopu.
Czy mógłbym mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić jak to zrobić?
Przemek
Początki w SolidWorksie 2011....
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Początki w SolidWorksie 2011....
Przejrzyj historię , a się dowiesz.guru79 pisze: ...Czy mógłbym mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić jak to zrobić? ...
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
kolego wkleiłem to bo to wszystko wyjaśnia
też miałem z tym problem dawno temu ale -- pomyślałem troszkę i .... musiałem przestawić myślenie i wczuć się w programistę solida
co autor miał na myśli ?
aby cokolwiek namalować w 3D MUSISZ !!! zmieniać płaszczyzny - program nie wie gdzie ma być kreska dopóki mu nie powiesz
jak klikniesz płaszczyznę prawym wyświetlą ci się opcje - znajdź opcję " do " i rysuj jak jest napisane
BTW to bardzo fajny poradnik - super łopatologicznie napisany - sam się dowiedziałem kilku nieznanych rzeczy
też miałem z tym problem dawno temu ale -- pomyślałem troszkę i .... musiałem przestawić myślenie i wczuć się w programistę solida
co autor miał na myśli ?
aby cokolwiek namalować w 3D MUSISZ !!! zmieniać płaszczyzny - program nie wie gdzie ma być kreska dopóki mu nie powiesz
jak klikniesz płaszczyznę prawym wyświetlą ci się opcje - znajdź opcję " do " i rysuj jak jest napisane
BTW to bardzo fajny poradnik - super łopatologicznie napisany - sam się dowiedziałem kilku nieznanych rzeczy