Tokarka CNC diy

Dyskusje dotyczące toczenia, remontów, modernizacji, narzędzi. Tokarki konwencjonalne.

dziabi3
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 10

Post napisał: dziabi3 » 29 lip 2012, 21:57

IMPULS3
MIKI

wszyscy macie racje dokładnie

Niema problemu abym pojechał do kamara i wyjaśnił sprawę pijąc wódeczkę czy piwko , Miki ma rację że takie sprzeczki przez neta nie miałby by miejsca w spotkaniu w realu ,
ja odważnie mogę się przyznać że zbyt porywczo i nie zachowawczo odpisałem na jego posty aż mi wstyd :mrgreen: i nawet mogę wziąć na siebie winę nie oczekując że kamar opuści z ton czy mnie polubi

po prostu on ma jakiś styl pisania a ja inny czytania i się nie porozumieliśmy lecz kamar też parę razy dolał do ognia a ja zareagowałem tak a nie inaczej

MMIKI kochany ty pojednywaczu a raczej uspokajaczu masz racje ze kamar pisał o rowerze z dachem a ja o tir ale miałem na myśli to że lepiej jechać rowerem czy też tirem niż walić z buta <niż robić manualu>

a czemu niby tuxcnc aż niby taki zły jest , klika razy z nim pisałem i nie odniosłem takiego wrażenia

PANOWIE ZAKOŃCZMY TEN TEMAT BO ŚMIECIMY WŁAŚCICIELOWI

Tagi:

airjack
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1

Post napisał: airjack » 29 lip 2012, 22:07

A tak dobrze czytało mi się ten temat.... Panowie na pw albo do działu "na luzie"

Awatar użytkownika

Yogi_
Posty w temacie: 2

Post napisał: Yogi_ » 29 lip 2012, 23:45

dziabi3 pisze:po prostu on ma jakiś styl pisania a ja inny czytania i się nie porozumieliśmy
to tak jak z dłubaniem w nosie czy czymś takim. Przyjmijmy, że człowiek jest jaki jest i nie "mnie" go zmieniać.
Panowie... czytam forum od wielu lat ale "stosunkowo" rzadko się odzywam bo.... " odzywaj się jak wiesz o czym będziesz mówił",
i tak jak tłumaczyłem, któremuś z kolegów - (odnosząc do RPG :-) ) nabyłem wiedzę (wartość) i powinienem (inną) lub nabytą wiedzą starać się spłacić zaciągnięty dług -[i to uważam za "spiritus-mowens" forum] ucząc się z forum czegokolwiek - zaciągamy "dług" i powinniśmy go spłacać tak jak potrafimy najlepiej. Ale to tylko moje osobiste zdanie.
Pozdrawiam
Krzysiek

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Kontakt:

Post napisał: kamar » 30 lip 2012, 17:45

Co do spłaty długów z nabytej wiedzy masz zupełną rację. W moim przypadku to moze mniej forum czy internet jako taki (nie te czasy :) ) ale miałem żywego mentora ktory młodego zbika cierpliwie wprowadzał w zasady skrawania. Jego pomoc w odbudowaniu czegoś co kiedyś było tokarką - wprost bezcenna. Radą i pomocą słuzył mi jeszcze długo, nawet jak mój park maszynowy przerósł jego kilkakrotnie. I dlatego na forum staram się w miarę możliwości pokazac to i owo.
Z dłubaniem w nosie i puszczaniem bąków też masz rację. Każdemu wolno jak lubi ale ja nie muszę z nim siadać do kolacji :)

Awatar użytkownika

Yogi_
Posty w temacie: 2

Post napisał: Yogi_ » 30 lip 2012, 23:37

kamar pisze:Z dłubaniem w nosie i puszczaniem bąków też masz rację. Każdemu wolno jak lubi ale ja nie muszę z nim siadać do kolacji :)
Jasne, że nie :-) Ale przy robocie - przeżyjesz dziwne nawyki, prawda?
Pozdrawiam
Krzysiek

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Kontakt:

Post napisał: kamar » 31 lip 2012, 08:45

Ale z daleka, z daleka :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Toczenie / Tokarki Konwencjonalne”