q
Oszalałem!!Super Turbo CnC 3d - Frezarka,Ploter CnC-Zobacz!!
-
gmaro
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 60
- Kontakt:
Widać nadmiar wolnego czasu i proszę jak to przybywa postów...
Ja rozumie, że powinienem zrezygnować z prowadnic i zastosować wałki ???
Przecież gdybym zastosował śruby, wałki łożyska to wtedy byś napisał, że mocno się zbliżyłem do konstrukcji jaką posiadasz na stanie a ponadto zbliżył bym się do najtańszej chińszczyzny o której piszesz wyżej.
a chcemy tego uniknąć
Taka rozmowa o wszystkim i niczym sorry..
Ja rozumie, że powinienem zrezygnować z prowadnic i zastosować wałki ???
Przecież gdybym zastosował śruby, wałki łożyska to wtedy byś napisał, że mocno się zbliżyłem do konstrukcji jaką posiadasz na stanie a ponadto zbliżył bym się do najtańszej chińszczyzny o której piszesz wyżej.
Taka rozmowa o wszystkim i niczym sorry..
Ostatnio zmieniony 22 lip 2012, 14:58 przez gmaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...
-
oprawcafotografii
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 38
-
bh91
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 4
Ja już to odczułemAle najgorsze hiwinki będą lepsze od popękanych łożysk.
No a maszyna Gmaro jest ładna - kto nie lubi ładnych maszyn? Mi ostatnio dali do zabawy ploter drukujący na płasko - sterowany ipadem (kompletnie nie trafiony pomysł - wyświetlacz nie działa przez rękawice
Gmaro Czym osłonisz śruby i prowadnice? Na moją maszynę mercator policzył 2707zł, sponsor na 1924 a pan z allegro robiący ręcznie (szyte) policzył by około 800zł.
Co ciekawe za prowadnice z wózkami na wszystkie osie 25 oraz 15 pod stół dałem 1040zł...
-
oprawcafotografii

- Posty w temacie: 38
-
kamar

- Posty w temacie: 21
- Kontakt:
Pytaj tu : http://www.fumet.com.plbh91 pisze: Na moją maszynę mercator policzył 2707zł, sponsor na 1924 a pan z allegro robiący ręcznie (szyte) policzył by około 800zł.
...
Tanio nie będzie ale bez posredników.
-
bh91
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 4
Na forumoprawcafotografii pisze:Pewnie to gdzie kupiles to wielka tajemnica, z nikim sie tym nie podzielisz?
Okazje się trafiają można polować
Dzięki za linka - wysyłam zapytanie i do nich. Ja już jestem skłony wykorzystać mechanizm roletyi nawinąć coś gumowatego... w ostateczności.kamar pisze:Pytaj tu : http://www.fumet.com.pl
[ Dodano: 2012-07-22, 19:06 ]
Hej a jeszcze wyczytałem taką ciekawostkę, że jak napędza się oś Z śrubą kulową to powinna być ona odciążona (sprężyna, sprężyna gazowa itp).
Montuje Chinola 2,2kW który w porównaniu do kressa już trochę waży - robiłem testy i wszystko działa bez zająknięcia. Ale zmartwiło mnie to. Może wiecie coś w temacie?
Moje silniki 1,9Nm zasilane 2,6A
Jest robota - jest pinonc 
-
gmaro
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 60
- Kontakt:
To prawda tanio nie jestkamar pisze:Pytaj tu : http://www.fumet.com.plbh91 pisze: Na moją maszynę mercator policzył 2707zł, sponsor na 1924 a pan z allegro robiący ręcznie (szyte) policzył by około 800zł.
...
Tanio nie będzie ale bez posredników.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...