Jak wykonać takie "wiertło"
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Już wiem dlaczego za dużo się o tym nie słyszy. Znalazłem to:
"Короче установка как буровая для воды г-но полное. Бурит только в идеальных условиях : крупненький песочек слегка влажный (но не желательно)Глину тем более немного "подмоченую" не берёт вообще. Проходчик забивается глиной и висит как сопля, т.е. его надо вытащить и почистить, а в ручную поднять проходчик с пятёркой другой штанг да ещё и в глине ой как не просто, правдо в опции идёт лебедка , но куда и как её крепить придумывайте сами (это производители для развития смекалки придумали) ....."
Ze strony: http://www.voda-da.ru/ph/read.php?3,1132,page=4
przetłumaczę tylko to bo się śpieszę:
"г-но" po polsku znaczy to samo czyli g**no.
"Короче установка как буровая для воды г-но полное. Бурит только в идеальных условиях : крупненький песочек слегка влажный (но не желательно)Глину тем более немного "подмоченую" не берёт вообще. Проходчик забивается глиной и висит как сопля, т.е. его надо вытащить и почистить, а в ручную поднять проходчик с пятёркой другой штанг да ещё и в глине ой как не просто, правдо в опции идёт лебедка , но куда и как её крепить придумывайте сами (это производители для развития смекалки придумали) ....."
Ze strony: http://www.voda-da.ru/ph/read.php?3,1132,page=4
przetłumaczę tylko to bo się śpieszę:
"г-но" po polsku znaczy to samo czyli g**no.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
Uciekamy od tematu trochę.
Cały pic polega na tym aby właśnie uciec od zwykłego świdra do odwiertów i nie wybierać urobku. Mam zwykły świder, i celowo podjąłem temat aby choć spróbować wykonać coś na wzór w/w.
Podstawowe plusy tego rozwiązania to:
+ szybkość wykonania odwiertu
+ czystość robót jest bardzo dużym atutem w bardzo wielu sytuacjach.
Nie mam jeszcze sprzętu profesjonalnego do odwiertów, i próbuje znaleźć sposób aby móc świadczyć dodatkowe usługi i choć trochę sobie ułatwić robotę.
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie
Cały pic polega na tym aby właśnie uciec od zwykłego świdra do odwiertów i nie wybierać urobku. Mam zwykły świder, i celowo podjąłem temat aby choć spróbować wykonać coś na wzór w/w.
Podstawowe plusy tego rozwiązania to:
+ szybkość wykonania odwiertu
+ czystość robót jest bardzo dużym atutem w bardzo wielu sytuacjach.
Nie mam jeszcze sprzętu profesjonalnego do odwiertów, i próbuje znaleźć sposób aby móc świadczyć dodatkowe usługi i choć trochę sobie ułatwić robotę.
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie