Pomocy!

Na tym forum rozmawiamy o elektronice nie związanej bezpośrednio z tematem CNC
Awatar użytkownika

webserver
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Post napisał: webserver » 26 paź 2006, 22:28

To moze ja zaczne inaczej czy jak wlaczysz zasilanie i odpalisz mach2 i wcisniesz reset zeby nie mrugal to czy da sie obrucic oska silnika czy ? moze piszczy ? no i najwaznejesze czy ustawiales potencjometrem w sterownikach odpowiedni prad dla silnikow ?

Pozdrawiam PlotComplex.com

yoyer
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3

Post napisał: yoyer » 26 paź 2006, 22:38

webserver pisze:To moze ja zaczne inaczej czy jak wlaczysz zasilanie i odpalisz mach2 i wcisniesz reset zeby nie mrugal to czy da sie obrucic oska silnika czy ? moze piszczy ? no i najwaznejesze czy ustawiales potencjometrem w sterownikach odpowiedni prad dla silnikow ?

Sluszna uwaga, "piszczenie" mze byc wlasnie ojawem zbyt malego pradu, to tak silnik mowi, "piszczy", chcialbym... ale nie moge :lol:
Hooah!

Awatar użytkownika

webserver
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Post napisał: webserver » 26 paź 2006, 22:39

nie o to mi chodzilo bardziej chcialem sie dowiedziec czy sterownik dostaje impuls na pin 17 i zalacza silniki czy moze nie jest to ustawione w mach...
Pozdrawiam PlotComplex.com

Awatar użytkownika

Autor tematu
Rayford
Posty w temacie: 5

Post napisał: Rayford » 27 paź 2006, 11:41

czy da sie obrucic oska silnika czy ? moze piszczy ? no i najwaznejesze czy ustawiales potencjometrem w sterownikach odpowiedni prad dla silnikow ?
Ośki nie da rady obrucić i piszczy jak chcę potencjometrem zwiększyć A to głośniej piszczy

Odpaliłem TurboCnC i nie ma reakcji w cncGraf tez brak reakcji a na koniec odłączyłem maszynkę od kompa i jest nadal tak samo czyli piszczy i wirnik zblokowany, zadnych zmian

Na samym początku podałem link strony na której jest wstępna konfiguracja macha i ja tak mam ustawione i czy aby napewno są dobre ustawienia bo ja tak mam ? czy ktoś z was mógby sprawdzić podaje jeszcze raz linkKonfiguracja

Leoo
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Leoo » 03 sty 2007, 20:39

Witam.

Wiadomo, że maszyna (na razie) górą. PC można pożyczyć, tak więc na razie programy odłóżmy na bok. Potrzebne będą wszelkie informacje o maszynie ewentualnie linki. Najlepiej zacznij od transformatora, mostka itd. Diabeł siedzi w szczegółach. Przydadzą się fotki.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika ogólna”