przemyslaw2ar pisze:
Koledzy jak mam rozumieć stwierdzenie ze Demo Mach3 pozwala na wkonanie 1000 linii. Czy jest to łączna ilość wykonanych ruchów, czy łączna ilość linii w danym projekcie? Nadal mam dylemat na jakim oprogramowaniu pracować a nie wiem czy THC od kol. prokopcio działa pod LinuxCNC (EmC2) co ciekawe sam autor układu nie umiał mi odpowiedzieć
pisze wyraźnie ... 1000linii czyli tyle linii ile ma program. I jak tam będzie STAR/STOP zrobiony bez ruchu 1000 razy to program policzy te 1000linii łącznie z nagłówkami w kodzie.
Co do THC kol. Prokopcio.
To czy będzie to działać z EmC2 , nie odpowie Ci z prostej logicznej przyczyny.
On wykonuje tylko urządzenia które nie współpracują programowo z innymi aplikacjami a tylko z I/O danego softu. Więc musiał by poznać wszystkie aplikacje jakie są na rynku.
THC , które zbudował i sprzedaje , można spiąć z bardzo dużą ilością programów i podejrzewam że również EmC2 bez problemu. Kwestia konfiguracji.
A jak nawet nie dało by radę z konfiguracją wejść , to można tak układ spiąć by działał jak się chce. Kwestia ustalenia logicznych cykli dla procesu cięcia.
Układ jest prosty , stabilnie pracuje. Trzeba tylko pomyśleć jak go wpiąć w resztę by działał według założeń które sobie zakładamy oraz które są właściwe.
Ja szykuję się na budowę wycinarki ( zbieram na razie stal ) i czekam na kolejny produkt kol. Prokopcio gdzie go zastosuję w plaźmie na testy.
Obecne THC testowałem „sucho” z plazmą , rażąc je różnymi dziwnymi wartościami prądów , napięć obserwując czas reakcji na zadawane wartości i skuteczność działania.
Urządzenie się sprawdza według założeń.