a jakie minusy widzisz w tym rozwiazaniu?Borsi pisze:w tugu na którym pracuję pod suport podłożone są nakładki z brązu co nie koniecznie mi się podoba
Remont kapitalny tokarki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Ale ja się z tym zgadzam w 100%.egi pisze:IMPULS, czy maszyna Ci si ę podoba czy nie, to tak na prawdę mnie nie interesuje, wszak zainteresowany jestem tym zeby pracowała poprawnie.

-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 6
IMPULS, rozumiem jasne jest OK:)
Borsi, jest wiele metod a jedną z nich są wkładki z brązu , można też użyć wkładek z kompozytów lub wylewać kompozytem, są plusy i minusy.
[ Dodano: 2012-06-07, 20:13 ]
Jezu zaczynam sie martwic o moją maszynę czytając odpowiedzi
[ Dodano: 2012-06-07, 21:05 ]
Więc Jasiu wygląda to tak...
szlif łoża z dobrym wyiskrzeniem, szlif płyty suportowej oraz skrzynki, wkładki kompozytowe, szlif powierzchni korpusu wrzeciona, szlif powierzchni korpusu skrzynki posuwów, konik -nowa tuleja oraz płyta. Koła zebate były wymienione z przekładni obrotów z powodu zuzycia. Oś maszyny obniżona ale za to dwa imaki doszifowane do noży tokarskich z płytkami, jeden na noże 20 a drugi na 16mm. Wrzeciono po korekcji, uchwyt Bison Bial 160 oraz 200 stalowy C5, bicie z uchwytu 8-14 mikro.
Pozdro Seb
Borsi, jest wiele metod a jedną z nich są wkładki z brązu , można też użyć wkładek z kompozytów lub wylewać kompozytem, są plusy i minusy.
[ Dodano: 2012-06-07, 20:13 ]
Jezu zaczynam sie martwic o moją maszynę czytając odpowiedzi

[ Dodano: 2012-06-07, 21:05 ]
Więc Jasiu wygląda to tak...
szlif łoża z dobrym wyiskrzeniem, szlif płyty suportowej oraz skrzynki, wkładki kompozytowe, szlif powierzchni korpusu wrzeciona, szlif powierzchni korpusu skrzynki posuwów, konik -nowa tuleja oraz płyta. Koła zebate były wymienione z przekładni obrotów z powodu zuzycia. Oś maszyny obniżona ale za to dwa imaki doszifowane do noży tokarskich z płytkami, jeden na noże 20 a drugi na 16mm. Wrzeciono po korekcji, uchwyt Bison Bial 160 oraz 200 stalowy C5, bicie z uchwytu 8-14 mikro.
Pozdro Seb