ja swoj pierwszy ploter robiłem dla klienta i to w duzym formacie od razu 1600x1900 jakos w 2006 roku, ówczesnie największejszy na forum.
no jak na razie najwiekszą maszynką mojego wykonania jest ploterek 5 osi do łodek z polem 4x8x2m, moze jeszcze kiedys sie to zmieni, ogolnie moim skromnym zdaniem wielkośc nie ma znaczenia, raczej koszty mają znaczenie, z dużą maszyną dużo problemów.
moje kolejne skromne zdanie to ta firma agem jakas taka zabawkowa jak na mój gust, przeglądalem oferte, hym ... szczycą sie rzeczami oczywistymi, konstrukcje są raczej takie jakie ja robiłem w 2006 - 2007, dobrze ze nie odwalają tekstów w stylu tanie cnc (no juz nie wspomne o tej prezentacji na you tube rodem z filmów Kimli, zresztą Przemo jest niefotogeniczny, a ten koles z tanie cnc zwyczajnie rozwala przenetując z wielkim natchnieniem kawałek szafki)
moze stosunek ceny do jakosci powinien miec znaczenie, tu na forum powstało przeciez cała masa maszyn, lepsze gorsze, takie sobie, takie nacagane, nawet odpiereduchy, ale ... jesli najgorsza odpierducha zdaje sie wydawać z siebie jakies dzwieki i zaczyna się poruszać, to autor tejze jest wniebowzięty, potem sam dochodzi do wniosków co tu można poprawić itd.
odrębna kwestia to programowanie, podstawy w g kodach zazwyczaj są proste, ostatnio odkryłem cnconv bez g kodów, a mimo to zdaje sie funkcjonować poprawnie, przetestuje to niebawem.
ogolnie za bardzo nie ma sie nad czym rozwodzić,
firemki którym nie idzie będą sie pozerać nawajem, zachwalając swoje wyroby, lub wieszać psy na innych i takie tam, witamy w gniazdku os hehe
czy to Kimla, czy plotcomplex czy centuś czy ergwind, czy Ka(L)mary jeden ch... wszyscy sie tu znamy i w miare możliwości albo sobie doradzamy, albo sie kłócimy, albo toczymy wojny ... coś się dzieje czasem, wystarczy być na bieżąco.
zapomnialem dodać ze częsciej sobie prawimy złośliwosci.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign