Gwintowniki M2 M2.5 do nieprzelotowych - ktokolwiek widzial.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
ja polecam ci w dalszym ciagu wnt,u siebie w robocie taka m3 robie kolo 1k otworow i dziala,jedyne kiedy strzelaja to gdy material mi sie skrzywi i pod katem idzie.
apropo gwintowania i odprowadzana wiora,gwintowniki sa tak zaprojektowane ze te do nieprzelotowych wyciagaja dlugi wior(podobny do tych z wiercenia)po swoich rowkach na korpusie,a z koleji przelotowe daja miekszy i drobniejszy wypychajc(z reguly wypada sam za sprawa grawitacji)w dol,problem powstaje jedynie przy wiekszych glebokosciach gwintowania gdzie brak miejsca na ucieczke wiora,lecz na to tez sa myki.
aa i nie zapominaj o dobrym smarowaniu
jesli wnt za drogie poszukaj firmy orion lub atron (bodajze z grupy "hank kobl" czy jakos tak) ceny lekko nizsze jak wnt ale czasem promocje maja,ostatnio wlasnie na gwintowniki byla.
sorry ale z telefonu pisane i nie mam sily poprawiac
apropo gwintowania i odprowadzana wiora,gwintowniki sa tak zaprojektowane ze te do nieprzelotowych wyciagaja dlugi wior(podobny do tych z wiercenia)po swoich rowkach na korpusie,a z koleji przelotowe daja miekszy i drobniejszy wypychajc(z reguly wypada sam za sprawa grawitacji)w dol,problem powstaje jedynie przy wiekszych glebokosciach gwintowania gdzie brak miejsca na ucieczke wiora,lecz na to tez sa myki.
aa i nie zapominaj o dobrym smarowaniu
jesli wnt za drogie poszukaj firmy orion lub atron (bodajze z grupy "hank kobl" czy jakos tak) ceny lekko nizsze jak wnt ale czasem promocje maja,ostatnio wlasnie na gwintowniki byla.
sorry ale z telefonu pisane i nie mam sily poprawiac
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Gwintowniki M2 M2.5 do nieprzelotowych - ktokolwiek widz
Katalog w wersji książkowej ;oprawcafotografii pisze:Czesc
Szukam dobrej jakosci gwintownikow do otworow nieprzelotowych.
M2 i M2.5.
Znalalem tylko M2 ale reczne i przelotowe...
Moze ktos wie gdzie pytac?
Jakub

.... do aluminium na str. 133
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki