Rzeczywiście niezwykle prosty i na pewno skuteczny.W moim albumie jest schemat prostego generatora przeznaczony do podobnych prób.
Janadamis, warto zastosować, bo będzie pomocny

Rzeczywiście niezwykle prosty i na pewno skuteczny.W moim albumie jest schemat prostego generatora przeznaczony do podobnych prób.
Nieprawda. ((1.5A)^2)*0.33R=0.7425W. I to zakładając napięcie stałe. Wartość mocy przy sinusoidalnym przebiegu to jest Pmax/2 czyli tutaj 0.37W.Strona 10 punkt 6. Dla 1,5A wychodzi 0,33 ohm. Rezystory min 5W.
U mnie siedzą najpopularniejsze rezystory drutowe i jest ok. Nie wiem czy scalak jest zadowolony z pracy z nimi, ale sterownik działa jak należy, więc nie wiem czy tak kombinując zyskamy coś w praktyce.Poza tym popularne rezystory cementowe są drutowe, a nie grubowarstwowe.
A ja po powyższych postach autora przewiduję nieprzewidywalne warunki pracypoorchava pisze:Ja bym dał 3W jakbym przewidywał kiepskie chłodzenie całości
Więc jakiejś kosmicznej mocy rezystory nie są potrzebne. Jak wspomniałem Ja mam 5W i są zupełnie zimne. Choć ja mam ustawiony prąd na 0,6AA warunki pracy będą normalne
To jest sztuka dla sztuki.Janadamis pisze:Ja to zamierzam tworzyć własnoręcznie mierzyć ile ma przejechać silnik do kolejnej dziury czy zakrętu i po kolei wpisywać to do tego notatnika.
Jest to pracochłonne ale na początek jest to dobry sposób. Mimo użycia 4 mikroprocesorów
Pewnie powiecie że są łatwiejsze ale ja na początek wykorzystam ten sposób potem pomyśle nad automatyzacją (mach3).