Mokre chińczyki, jaka jest ich trwałość ?
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
z praktyki, pierwsze łożyska zajechałem po 2latach obsługi takiego wrzeciona, następne łożyska zajechałem po roku, i w sumie teraz zajechałem je do końca:) do przewinięcia uzwojenia mam. w sumie chodziło 3,5roku średnio po 6-8h/dobę. zajechałem w sumie na własne życzenie, bo płaszcz wodny był zasyfiony. teraz zamówiłem kolejne wrzeciono i układ chłodzenia mam do czyszczenia cały. cały czas robię sklejkę frezami fi3.175mm. nie wiem tylko czemu te łożyska tak padają. ja oczywiście jestem zadowolony z tego wrzeciona, stąd zakup takiego samego:)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 13
Jak masz ER 20 to 13mm 
Wszystkim pytającym o wrzeciono podaje link:
http://www.ebay.pl/itm/2-2KW-WATER-COOL ... 799wt_1396
Nie było problemu z zakupem. Wysyłka z chin, na granicy doliczony vat.
Pzodrawiam!

Wszystkim pytającym o wrzeciono podaje link:
http://www.ebay.pl/itm/2-2KW-WATER-COOL ... 799wt_1396
Nie było problemu z zakupem. Wysyłka z chin, na granicy doliczony vat.
Pzodrawiam!

-
- Posty w temacie: 14
-
- Posty w temacie: 13
Liczysz $ czy euro? Mi wychodzi 1130,45zł za wrzeciono z falownikiem i 222,66 wysyłka (+ paypalowe opłaty kilka zł)
Regulacja odbywa się za pomocą falownika. Można dołożyć potencjometr lub włączniki z kilkoma gotowymi ustawieniami (bardzo przydatne i super opcja [np masz 3 guziczki - 1 to 10k obrotów, 2 to 15k obrotów a 3 to 20k])
kartkuję instrukcję....
Wynika na to że jest możliwość sterowania PWM - w instrukcji Analog Voltage Frequency Reference Input.
Zerknij na schemacik:

Regulacja odbywa się za pomocą falownika. Można dołożyć potencjometr lub włączniki z kilkoma gotowymi ustawieniami (bardzo przydatne i super opcja [np masz 3 guziczki - 1 to 10k obrotów, 2 to 15k obrotów a 3 to 20k])
kartkuję instrukcję....
Wynika na to że jest możliwość sterowania PWM - w instrukcji Analog Voltage Frequency Reference Input.
Zerknij na schemacik:

Jest robota - jest pinonc 

-
-
Pytanie do ludzi posiadających chińczyki: czy każdy kto zamawiał elektrowrzeciono dostał falownik o takiej mocy jak elektrowrzeciono? Oglądając niektóre aukcje mam wrażenie że elektrowrzeciono sobie, a falownik sobie (niekoniecznie moc taka jak elektrowrzeciono).
Na jednej z aukcji 2,2kW kolega dopatrzył się zdjęcia falownika 1,5kW. Powiedzcie koledzy że nie mam się czym martwić i to tylko przypadkowe zdjęcie się wstawiło tym chińczykom przez to ich szybciutkie bieganie
[ Dodano: 2012-08-01, 10:35 ]
Pracowałem kiedyś w jakieś firmie gdzie próbowali składać plazme i ploter z mokrym chińczykiem na bazie MechMate - jak przyszły silniki i sterowniki z chin to się okazało że jest jeden więcej sterownik krokowców, jeden jest innego typu, a z zasilaczy - brakuje jednego
Na jednej z aukcji 2,2kW kolega dopatrzył się zdjęcia falownika 1,5kW. Powiedzcie koledzy że nie mam się czym martwić i to tylko przypadkowe zdjęcie się wstawiło tym chińczykom przez to ich szybciutkie bieganie

[ Dodano: 2012-08-01, 10:35 ]
Pracowałem kiedyś w jakieś firmie gdzie próbowali składać plazme i ploter z mokrym chińczykiem na bazie MechMate - jak przyszły silniki i sterowniki z chin to się okazało że jest jeden więcej sterownik krokowców, jeden jest innego typu, a z zasilaczy - brakuje jednego

Ostatnio zmieniony 01 sie 2012, 19:45 przez Skrzydlaty, łącznie zmieniany 1 raz.