"biurkowa" stalowa skrecana
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 79
- Kontakt:
nadszedł wreszcie czas kiedy mógłbym rzec że maszynka przebyła mutacje pozytywnie i już niedługo będzie znowu w boju.
kilka rzeczy są na razie na prowizorce, brak jeszcze laserka do naprowadzania, szczotki p.pyłowej. trzeba ustawiać kąty i tede i tepe. jak na ten moment rozpędza się do 1800mm/min bez narzekań na podzielniku mikro kroku 1:10 przekładni 1:2 i śrubkach 10x4 (podejrzewam że potrafi szybciej trzeba znaleźć czas się pobawić)
oto fotki po apgrejcie filmik mam nadzieje że wkrótce

kilka rzeczy są na razie na prowizorce, brak jeszcze laserka do naprowadzania, szczotki p.pyłowej. trzeba ustawiać kąty i tede i tepe. jak na ten moment rozpędza się do 1800mm/min bez narzekań na podzielniku mikro kroku 1:10 przekładni 1:2 i śrubkach 10x4 (podejrzewam że potrafi szybciej trzeba znaleźć czas się pobawić)
oto fotki po apgrejcie filmik mam nadzieje że wkrótce

Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
- Kontakt:
ot coś tam nagrałem, na razie przebiegi "testowe" podejrzewam ze potrafi więcej jak 1860mm/min
http://youtu.be/pViPbKdYIWk
http://youtu.be/pViPbKdYIWk
-
- Kontakt:
zupełnie nic, nawet uziemienia jeszcze nie podpinałem bo kabel pod ręką był tylko 2 żyłowy.
to jest normalnie w mieszkaniu pod 1 faze 1,5KW.
z czego by miało wywalać korki (o ile stoją 16A) chyba ze instalacja felerna ale też reguły nie ma (ta u mnie to z lat 50ch 3 żyły brak itp)
co do chińczyka to tak patrze i chyba wolałbym ER16 albo 20. te ER11 tak jakoś zabawkowo wyglądają
to jest normalnie w mieszkaniu pod 1 faze 1,5KW.
z czego by miało wywalać korki (o ile stoją 16A) chyba ze instalacja felerna ale też reguły nie ma (ta u mnie to z lat 50ch 3 żyły brak itp)
co do chińczyka to tak patrze i chyba wolałbym ER16 albo 20. te ER11 tak jakoś zabawkowo wyglądają
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
najważniejszy jest prąd przy włączaniu, prąd udarowy, jak by chińczyk startował od kopa na 400Hz to mogłoby może i przekroczyć zadane ampery na bezpieczniku, ale tutaj ładnie startuje z soft, tak że nie powinno być problemów, a jak nie ma soft startu, bezpieczniki wymienić na zwłoczne i też może pomóc