Małe podstępy.
Tydzień temu w warsztacie spadł mi niestety laptop i szlag trafił mój twardy dysk - niestety walnięty jest mechanicznie - czy znacie jakieś narzędzia do sprawnego kopiowania danych bit-po-bicie? Najgorsza jest strata naklepanych programów...
Zetka się dzieje:
I dwa paseczki już założone. - coś musiałem źle policzyć, bo jeden pasek był za luźny - dołożyłem zatem napinacz
Dzisiaj jutro urlop, ktory zamierzam spędzić w warsztacie, więc trochę będzie się działo

. Do wyfrezowania uchwyt do wrzeciona, który mam zamiar zrobić z grubego kawałka alumium + kostka pod śrubę napędową na oś y. No i elektronika - ciągle nie ruszona.
P.
UPDATE 23.04.2012
Krotki update - żeby mi się tak chciało, jak ostatnio mi się nie chce - małe postępy - chociaż w sumie to już wszystko działa.
Ciekawostka - adapter LPT to USB z mateczki Rosji, który działa z machem. Sterownik upchałem całkiem, całkiem. Będzie przymocowany do pleców frezarki - w sumie to mogłem zrobić go w 'podłodze', ale już za późno.
I zetka - wszystko w miarę chodzi - ale chcę jeszcze krańcówki pozakładać.
I... tyle - to zrobienia osłony harmonijkowe, obudowa z akrylu, galwanizacja na ładny kolorek, krańcówki i można frezować... mam jeszcze jakiś laserek ze starego dvd-rw moze zainstaluję...
P.