Można tak zrobić, przenieść tą ATmegę faktycznie, chociaż jak już projektować płytkę pod uC to w tym momencie można zaprojektować z innym uC - nie ma to znaczenia, jedynie ułatwienie w języku Arduino milszym od C i ilością gotowych projektów czy przykładów.Zienek pisze:Jak masz arduino i potrafisz z niego korzystać, to ja nie rozumiem po co tak drążysz temat.
Atmegę 328 z Arduino możesz wypiąć i przełożyć do własnej płytki, więc raz programujesz w EvalBoardzie z Arduino i zaprogramowany przekładasz do własnej płytki prototypowej.
Z Arduino łączysz sterownik krokowca za pomocą "bardzo skomplikowanego połączenia" (KROK KIERUNEK MASA) i już program Ci przesuwa Ci silnik.
Rozumiem, że bezpośrednio w taki sterownik Linisteper nie mogę wpiąć z wyjść Arduino bez dodatkowych zabezpieczeń i tranzystorów?
Przecież tu nie chodzi o to żeby kupić, mieć od razu. Zależałoby mi na komercyjnym użyciu, byłoby to niezbędne do pracy to kupiłbym gotowe profesjonalne rozwiązanie ditoGear i po sprawie. Przede wszystkim można nauczyć się trochę w tej materii, a przy okazji podłubać coś popołudniami. Większość rzeczy w dzisiejszych czasach robiona samemu może wyjść drożej jeżeli chce się zrobić w miarę porządnie (chyba, że ktoś dysponuje dużym zapleczem)Zienek pisze: Nie wiem, w jakim jesteś wieku i ile zarabiasz. Jeśli przeliczysz czas poświęcony na to i pieniądze, jakie byłbyś w stanie w tym czasie zarobić, to może opłaca się kupić te gotowce z allegro? z tego 300zł najdroższy to tam jest czas, który ktoś poświęcił na zaprogramowanie tego układu.
Wracając do tematu. Co z przekładnią?