Protel- trasowanie
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
Protel- trasowanie
Projektuje w Protelu 99SE płytke dwustronna , jednak bedzie ona wykonywana amatorsko czyli bez metalizacji otworów. Jak ustawic zasady trasowania sciezek aby program nie przyłaczał sciezek do padów od strony wierzchniej?? bo jak np mam złacze goldpin to nie ma tego jak polutowac.
[ Dodano: 2006-10-13, 18:56 ]
wpadlem na taki pomysł aby to złacze na stronie top obramowac sciezka i wtedy po stronie top nie pojdzie zadna sciezka do tego zlacza ale wydaje mi sie ten sposob co najmniej malo poprawny;/
[ Dodano: 2006-10-13, 18:56 ]
wpadlem na taki pomysł aby to złacze na stronie top obramowac sciezka i wtedy po stronie top nie pojdzie zadna sciezka do tego zlacza ale wydaje mi sie ten sposob co najmniej malo poprawny;/
Tagi:
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
dziekuje za podsuniecie pomyslu:) wlasnie znalazlem takie cos jak room definition. a w tym jest mozliwosc zaznaczenia obszaru wybrania warstwy oraz okreslenia keep object inside/outside. jednak to i tak nie to gdyz odnosi sie do ułozenia obiektów a nie sciezek:( szukalem takiego czegos w kwesti sciezek niestety nie moge znalezc, ale w koncu Protel musi to miec;/ probowalem tez w opcji Routing layers zaznaczyc obszar na którym maja byc prowadzone sciezki tylko bottom ale i tak prowadzi po obu stronach;/
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
witam !! protela miałem krótko - nie spasował mi , poza tym jest za duży , jak dla mnie 0 oczywiście . musi być opcja blokująca możliwość stykania ścieżek ( pyta się o to ) . miałem kilka programów - we wszystkich autorutery były delikatnie powiedziawszy " niedoskonałe " . jakoś wolę sam sobie poprowadzić ścieżki . a czy naprawdę Twój projekt jest aż tak złożony ? . pozdrawiam !!
Mane Tekel Fares