To nie kwestja wikipedii tylko doświadczenia.Sprawdziłem w Wikipedii i tam też wyjaśniają że płetwa to zabierak... ręce opadają.
Kieł tokarski ze stożkiem Morse'a - JAK TO ZAMOCOWAĆ ?!?
-
Andrzej 40
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 5
Ja do TSA-16 ucinam płetwy bo zmuszają do wysunięcia pinoli o ca 10mm i nie są potrzebne a ograniczają zakres wiercenia. Kwestia wielkości (długości) pinoli konika.IMPULS3 pisze:To nie kwestja wikipedii tylko doświadczenia.Sprawdziłem w Wikipedii i tam też wyjaśniają że płetwa to zabierak... ręce opadają.Jak trafi Ci sie kiedyś wiertlo z urwana pletwą to zobaczysz różnicę...
Chyba na forum ktoś pisał o dorobieniu w pinoli wkrętu lub bolca oporowego dla płetwy i uważam pomysł za dobry, bo zabezpieczanie wiertła przed obrotem np. sercówką opartą na suporcie jest kłopotliwe. Przy większym wiertle siły są dość duże i potrafią obrócić wiertło z małym stożkiem MK.
-
upadły_mnich
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 2
CFA
Pisałem na poprzedniej stronie o wyciąganiu frezów z UCHWYTU WIERTARSKIEGO a nie o wyciąganiu uchwytu ze stozka Morse`a bo to drugie jest bez śruby ściągającej zdecydowanie łatwiejsze.
Czyj przykład był bardziej ekstremalny?
Pewnie Twój.
Pisałem na poprzedniej stronie o wyciąganiu frezów z UCHWYTU WIERTARSKIEGO a nie o wyciąganiu uchwytu ze stozka Morse`a bo to drugie jest bez śruby ściągającej zdecydowanie łatwiejsze.
Czyj przykład był bardziej ekstremalny?
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
Andrzej 40

-
Andrzej 40

Dzięki, pewnie masz rację, ale sądziłem , że to akronimtuxcnc pisze:Słabo googlałeś.Andrzej 40 pisze:Z czym sie je to CFA, bo nie udało mi się tego wygooglać?
CFA .
156 CFA definitions Suggest New
Chartered Financial Analyst
Commonwealth Forestry Association
Center for Astrophysics
Connecting Facility Assignment
Consumer Federation of America
Cognizant Field Activity ..............itd. Razem 156 sztuk, jak w tytule, ale wszystkie nie na temat
-
Andrzej 40