Niestety na rysowanie nie mam w tej chwili czasu, więc tak na szybko kilka fotek.marcin_1995 pisze:A jakie ma wymiary oryginalne wrzeciono ??
Może coś wyjaśnią.

Twoje pieniądze, Twój wybór ale na Allegro bardzo trudno jest trafić interesujące Cię wrzecionko poniżej 300 zł.Sam uchwyt (oczywiście nowy ale chiński ) to wydatek ok. 180zl.marcin_1995 pisze:chyba nie skorzystam pisałem z gościem 350 z przesyłką 380 zł mogę kupić je ale ktoś odkupi ode mnie konik
Kompletujesz OUS-1 ?BYDGOST pisze:Konika chętnie odkupię jakby co.
Gdyby OUS-1 była tylko tokarką .... może bym się zgodził ale , ale w OUS toczenie to tylko jedna z wielu funkcji. Bardziej uniwersalnej małej maszynki jeszcze nie spotkałem ... no może z wyjątkiem Astoby, ale tej na Allegro jeszcze nie widziałem no i cena byłaby zupełnie inna.Alvar4 pisze:Faktycznie trochę drogo gość chce. Wiesz, to jest licytacja więc się licytuj, może wyrwiesz taniej. Ogólnie ous1 jest dobry do pierdułek i drobnicy. Ma malutki uchwyt, wióry wpadają w rowki stolika i upierdliwie się to potem czyści, prześwit wrzeciona malutki, pole toczenia często za małe. Jak widzę na allegro ile ludzie sobie za talki sprzęt życzą to mnie normalnie śmiać się chce. 1500 zł za gołą tokarkę OUS-1. Wolałbym już chyba kupić małą chińską tokarkę. Przynajmniej się ładnie świeci i jako ozdoba w warsztacie może być a i śrubkę czasem jakąś się uda wytoczyć.