Yogi_ pisze:Zbych07 pisze:Te z za zachodniej granicy to w sumie sprzedawane przez chińczyków
Te "nasze" też... nie wybrzydzaj
Przez małe zwinne rączki to robione jest 90% tego sprzętu. Tyle że nasi dostawcy dają gwarancję tu - nie będę jakby co musiał tego wysyłać za granicę.
Rejestracja na eBay trwa kilkanaście sekund. Jednak najważniejsze to mieć PayPal
- no oczywiście bez tego też można . Można podać chińczykowi numer karty kredytowej to sobie sam ściągnie kasę
Ja mam tak że jak kliknę
zapłać ( PayPal) to esemesa
Transakcja kartowa dostaję w przeciągu 10 - sekund.
eBay OK.
Mnie teraz kusi inny serwis:
aliexpress.com - oczywiście nie należy się zbytnio podpalać bo tu całkiem realne jest jeszcze cło i podatek.
Ciekawy też jest serwis u naszych południowych sąsiadów :
arceurotrade.co.uk
-------- Edit :

u południowych sąsiadów to tu:
uni-max.com.pl
spawacz21 pisze:Wiesz, kolego.. Miałęś kupić mma teraz wyskoczyłeś z pulsem jeszcze... Czy PULS na pewno jest Ci potrzebny??
Chmm ... i tu dotykamy sedna sprawy - byłem zdecydowany na MMA bo o innych technikach spawania nawet nie myślałem, teraz dzięki Wam to się zmieniło.
A ponieważ jak pisałem że potrzebuję to hobbystycznie im urządzenie bardziej uniwersalne tym lepiej. Tym bardziej że często za dodatkową opcję wcale nie trzeba dodatkowo płacić.
Puls pulsem to co bardziej może kusić to .... możliwość cięcia
---->
3 in 1
Bo jakby założyć palnik w miejsce wrzecionka .......

( oczywiście nie w mieszkaniu w bloku

).
Niedawno kupowałem falownik. Kupiłem 1,5 kW, za 150zł więcej mogłem kupić 2,2 teraz troszkę żałuję.
Muszę to jeszcze wszystko przemyśleć w czym Wasze sugestie są bardzo pomocne.