mimo ,że teraz dopisałeś owe słowa nic nie tłumaczy twoich wypowiedzi tym bardziej że chcesz kupić takie owe czerwone lub zielone z allegro sam jak napisałeś kiedyś...bartuss1 pisze:w każdym razie prezentuje sie lepiej niż to co na allegro sie juz pojawiło takie czerwone
Frezarka czysto amatorska - poczatkujacy
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

Tagi:
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 52
Wiecie konstrukcja jest wedlug mnie dobra wszystko jest ok no procze tego ze walki za slabe. No coz dostane w swoje lapy frezarke to kupie walki 25 i zrobie donich mocowania itd. A takto juz byly 12 to zrobilem do 12. Chodzi wedlug mnie ladnie no zobaczymy jak bedzie chodzic z napedem silnikowym. Jezeli bedzie gibac sie za mocno skroce os Y (brama) i juz.
Co do sprzedazy to napewno eni sprzedam poniewaz wiem ze klient bylby niezadowolony z tego. Trzeba patrzec takze z perspektywy klienta nie tylko siebie.
Pozdrawiam
Co do sprzedazy to napewno eni sprzedam poniewaz wiem ze klient bylby niezadowolony z tego. Trzeba patrzec takze z perspektywy klienta nie tylko siebie.
Pozdrawiam
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
przynajmniej masz świadomość tego..następnym razem będzie lepiej..Co do sprzedazy to napewno eni sprzedam poniewaz wiem ze klient bylby niezadowolony z tego. Trzeba patrzec takze z perspektywy klienta nie tylko siebie.

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
Pomogłem...

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
ciekawe czy będzie kolejny zaczarowany ołówek..czekam na filmikScOOti pisze:Narazie wrzecionem byl dlugopis. Fotek nie mam. W poneidzialek filmik nakrece jakis
Pomogłem...
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 20
- Kontakt:
Podaj na pw mejlaScOOti pisze:Gasper mozesz przeslac mi na maila g-code tego co ty testowales?

https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 52

Teraz pare wyjasnien...
Szlifierka jest do kitu poniewaz po paru h pracy ciaglej zaczela dziwne dzwieki wydawac chyba juz lozyska padly. Po drugie trzepien od wirniki gnie sie przy grawerowaniu!
Grawerowalem na poczatku bez podlaczonej osi Z wiec szybkie przesowy wlaczalysie przy opuszczonym wrzecionie i dlatego niektore krzywe linie sa. Po drugie fakt przy walkach 12 nie stabilna jest ale do drewna starczy.
Mocowanie wrzeciona jest tak na odpier....

Poniewaz zamowie chyba Kressa
Kress 900W
Wtedy zrobie juz docelowe mocowanie.
-
- Kontakt:
Jak na pierwszą maszynę to i tak ekstra.
Jakie miałeś prędkości XY przy frezowaniu?
Pokazałeś, że nawet na wałkach fi 12mm niepodpartych coś się da zrobić i tu słowa uznania
W przyszłości zawsze można conieco przerobić i owe wałeczki podeprzeć. Tak jak napisałeś do drewna starczy czyli założenia zostały spełnione. Gratulacje.
Ja mam problem z tulejkami zaciskowymi do celmy
Nigdzie nie mogę tego dostać. A na docelowe wrzeciono to sobie poczekam... (chyba na piechotę kuriera po nie wysłali...)
Jakie miałeś prędkości XY przy frezowaniu?
Pokazałeś, że nawet na wałkach fi 12mm niepodpartych coś się da zrobić i tu słowa uznania

W przyszłości zawsze można conieco przerobić i owe wałeczki podeprzeć. Tak jak napisałeś do drewna starczy czyli założenia zostały spełnione. Gratulacje.
Ja mam problem z tulejkami zaciskowymi do celmy

-
- Kontakt:
Poprostu nie mam tych tulejek. Zostały zagubione dawno temu, nawet nie wiem jak wyglądają a w internecie nie mogę znaleśc ich symbolu i wyglądu :/ Z mocowania we wrzecionie wychodzi na to że są stożkowe ale co dalej to nie wiem.