Ostrzeżenie przed kupnem prowadnic

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
bartkam
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3

Re: Ostrzeżenie przed kupnem prowadnic

Post napisał: bartkam » 21 lut 2012, 07:57

oprawcafotografii pisze:
Skontaktowales sie ze sprzedawca wogole? Co odpisal?

q
Oczywiście że się skontaktowałem. Nie odpisał nic, zero odzewu. Dlatego zdecydowałem się tutaj napisać o sprawie, może to zaoszczędzi innym czasu i pieniędzy przy ewentualnym wysyłaniu na reklamację. Wałki były kupione przy okazji (kupowałem inne rzeczy od tego sprzedawcy), dla zmniejszenia kosztów wysyłki. Prędzej czy później (a raczej prędzej) wózki zaczną robić "drogi" na powierzchni wałków więc konieczna będzie wymiana. Następnym razem nie popelnię tego błędu i dołożę trochę do wysyłki.

Tagi:

alexcnc
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Post napisał: alexcnc » 21 lut 2012, 21:35

Kupiłem niedawno kilka tych prowadnic do ploterów które robię.
Sprawdzałem wymiary mikrometrem i mieściły się w setce.
Sprawdziłem też twardościomierzem i było 62HRC - za te pieniądze to jest bardzo dobry wynik. Plotery chodzą bardzo dobrze i nie widać zużycia. Próbowałem wcześniej innych sprzedawców - prowadnice były droższe a parametry były gorsze. Ja z tą firmą nie miałem problemów a kupiłem już dużo różnych rzeczy.

Autor tematu
bartkam
Posty w temacie: 3

Post napisał: bartkam » 21 lut 2012, 22:11

Być może trafiła się lipna seria akurat dla mnie. Jeżeli tak to mogli by przynajmniej odpowiedzieć na email.

Zbych07
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Zbych07 » 21 lut 2012, 23:04

alexcnc pisze: Ja z tą firmą nie miałem problemów a kupiłem już dużo różnych rzeczy.
bartkam pisze:Być może trafiła się lipna seria akurat dla mnie. Jeżeli tak to mogli by przynajmniej odpowiedzieć na email.

To że kupujemy w firmie długo, czasem latami i wszystko jest ok to bardzo dobrze, tak powinno być ,
ale .... nawet najlepszemu kiedyś w końcu trafi się wpadka. Przyczyny wpadki mogą być różne i tak naprawdę są one mało istotne.
Istotne jest to jak firma rozwiąże problem gdy pomimo wszystko się on pojawi.

Ktoś kiedyś powiedział :
Prawdziwą jakość firmy poznaje się nie po tym jak działa na co dzień tylko po tym
jak rozwiąże Problem gdy się pojawi.
Osobiście z perspektywy lat które przeżyłem i doświadczeń osobistych zgadzam się z tym w 100%.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”