Chińczyk i falownik iC5... dlaczego nie chce się kręcić :)
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
To co jeden z Chinczyków mi w e-mail napisał (parametry)
If you use this VFD for this spindle motor 0-400HZ , Please set the parameters of the VFD as our following suggestion step by step, and don't change the sequence:
Power 2,2kW
Current=10A
Voltage=220V
Rev=3000 RPM
"setting is for a normal 50HZmotor"
If you use this VFD for this spindle motor 0-400HZ , Please set the parameters of the VFD as our following suggestion step by step, and don't change the sequence:
Power 2,2kW
Current=10A
Voltage=220V
Rev=3000 RPM
"setting is for a normal 50HZmotor"
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
- tu własnie miałem taki myk ,w falowniku który miałem parametry silnika wpisywało sie 3000 RPM i czestotliwosc silnika nominalna 50Hz a max pracy normalnie 400Hz .I czestotliwośc 50Hz nie maiła nic wspólnego z czestotliwościa sieci energetycznej.ALZ pisze:Zrozumaiałem że to standardowe ustawienie dla silnika 50 Hz, ale co to ma wspólnego z wrzecionem na 24 000? . Ktoś tu jest pijany - albo chińczyk albo jaKAJOS pisze:"setting is for a normal 50HZmotor"
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Chińczyk i falownik iC5... dlaczego nie chce się kręcić
Stawiam na to że falownik masz ustawiony jako wektorowy i dlatego szarpieFDSA pisze:
4.Uzyskany efekt to szarpanie silnika. Jak ustawie bardzo małą częstotliwość i rolą przypadku jest to czy sam zacznie sie krecić czy trzeba go rozruszać ręką to się kręci... natomiast przy próbie rozpędzenia od razu jakby gubił klatki i zaczyna bez ładu i składu szarpać.
Pozdrawiam
FDSA

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...