Stocznia Sczecińska suwnice na sprzedasz
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
-
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Jakoś pomimo możliwości finansowanie Stoczni z pieniędzy państwowych Angela Merkel zamawiała statki z Rostocku, co w Polsce zostało zabronione. Państwo nie może faworyzować swoich podopiecznych.
Tak samo chcą wykończyć Zakłady Chemiczne Police. Bo zachodni sąsiedzi się wk***iają, że takiej bieli tytanowej, czy berylowej nie potrafią osiągnąć...
Tak samo chcą wykończyć Zakłady Chemiczne Police. Bo zachodni sąsiedzi się wk***iają, że takiej bieli tytanowej, czy berylowej nie potrafią osiągnąć...
-
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Do tego dochodzi asortyment budowanych statków.
Jak się nie mylę polskie stocznie tłukły kontenerowce które są proste w budowie a Azjaci budują je taniej.
Zachodnie stocznie budują statki bardziej skomplikowane.
Do tego zgadzam się to związkowcy zaorali Szczecińską.
Jakiś rok przed tym całym cyrkiem ze stoczniami, czytałem wywiad ze związkowcem z centrali OPZZ(w każdym razie jakaś gruba związkowa ryba) i jak związkowcy ze szczecińskiej pokazali mu wspaniały układ jaki wywalczyli to się złapał za głowę i powiedział, że wykończyli zakład.
Jak się nie mylę polskie stocznie tłukły kontenerowce które są proste w budowie a Azjaci budują je taniej.
Zachodnie stocznie budują statki bardziej skomplikowane.
Do tego zgadzam się to związkowcy zaorali Szczecińską.
Jakiś rok przed tym całym cyrkiem ze stoczniami, czytałem wywiad ze związkowcem z centrali OPZZ(w każdym razie jakaś gruba związkowa ryba) i jak związkowcy ze szczecińskiej pokazali mu wspaniały układ jaki wywalczyli to się złapał za głowę i powiedział, że wykończyli zakład.
Benjamin Franklin pisze:Na tym świecie pewne są tylko śmierć i podatki.
Terry Pratchett pisze:Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku.
-
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
kolego dagome-
jak jakieś dziewięć lat temu wywalczyłem 0.50 gr podwyżki (a zarabiałem wtedy 6zł na godz)
szef mi powiedział że go wykończę,strasznie go to bolało
nasi stoczniowcy w porównaniu do tych z innych krajów naprawdę niewiele zarabiali
chociaż chciał bym tak zarabiać jak oni
jak jakieś dziewięć lat temu wywalczyłem 0.50 gr podwyżki (a zarabiałem wtedy 6zł na godz)
szef mi powiedział że go wykończę,strasznie go to bolało
nasi stoczniowcy w porównaniu do tych z innych krajów naprawdę niewiele zarabiali
chociaż chciał bym tak zarabiać jak oni

Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 14:00 przez lemurbb, łącznie zmieniany 1 raz.
-