Panowie,
znacie tą firmę? Gościu u Nas był i zabrał 3 korpusy palników do naprawy od HiFocusa 160i . Mieliśmy problem z plastikowym izolatorem, który jest w środku - się spalił i przez palnik ciekła woda. W Eckercie Nam mówiono, źe jest potrzeba cały palnik zregenerować - koszt 3500 za cały 1 nowy korpus. Jak pytałem Thermacuta to zaoferowali mi 2000 Zł/korpus...
To dałem je temu chłopakowi z Triocuta, odebrał je we wtorek 10.1. i wczoraj dotarły naprawione.
Jeden z tych naprawionych zrazu dałem na drugą plazmę i od wczoraj tniemy bez problemów.
Ale co jest waźne, to cena za serwis - 500 Zł/palnik, razem 1500 Zł.
Z palnikami dotarły do Nas próbki - zestaw dysza S2008X plus elektroda S002Y. Ale ta elektroda nie jest srebrna, jest cała miedzianna i w końcu jest dana taka srebrna wkładka. Gościu mowił, źe te elektrody są dobre do cięcia czarnej od 1 - 15mm gr.
Wczoraj testowałem i naprawdę są dobre, cieliśmy blache 10mm i więc u Nas zdały egzamin. Zrobiłem o 100 wpaleń więcej niź na srebrnych od Thermacuta.
Czy moźe znacie ich ? Spróbóje u nich zamówić i zobaczymy, czy to był tylko luz, czy naprawdę tak jest.
Adam
Triocut Czechy
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Re: Triocut Czechy
Dysze mają OK ale reszta a szczególnie elementy z tworzyw są słabe.AdamSamiec pisze:
Z palnikami dotarły do Nas próbki - zestaw dysza S2008X plus elektroda S002Y. Ale ta elektroda nie jest srebrna, jest cała miedzianna i w końcu jest dana taka srebrna wkładka. Gościu mowił, źe te elektrody są dobre do cięcia czarnej od 1 - 15mm gr.
Wczoraj testowałem i naprawdę są dobre, cieliśmy blache 10mm i więc u Nas zdały egzamin. Zrobiłem o 100 wpaleń więcej niź na srebrnych od Thermacuta.
Te miedziane katody to też kit. Nie są w niczym lepsze, powiedziałbym nawet, że gorsze.
Zrobiłeś 100 wpaleń więcej? A ile w sumie zrobiłeś. Na jakim natężeniu prądu?
700 przebić na 60 A? A może 700 przebić na 90A? itd

Takich patentów próbował już Hypertherm z marką Centricut.
A post faktycznie mizerny.