to do czego będziesz używał tokarkę zmienia postać rzeczy po to pytałem, umyć najlepiej moim zdaniem dimerem to taki środek do rozrabiania z wodą http://www.swistak.pl/a16707828,PLYN-CZ ... R-2kg.html używają tego na myjkach samochodowych ja rozrabiałem z woda i myłem w ten sposób swoją frezarkę którą kupiłem tez zaniedbaną to tak ogólnie o myciu maszyn i części, a z pastą to faktycznie nie najlepszy pomysł.
co do tokarki zobacz czy ciągnie stożek sprawdź luzy na śrubach bo może okaże się ze wcale nie trzeba remontu to że przy końcu jest ciaśniej wcale nie znaczy że to złom to zależy co wymagasz od maszyny
coto takiego?
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 11
widzisz kolego,zdemątowałem całosc włocznie z e skrzynka posuwów prowadnice łoza i mam taki dylemat kiedy odepchnę prowadnice łoza w strone konika to sie kantuje i tak jakby jest wypada z prowadnic.Natomiast w drógą strone jest kiedy listwy podtrzymujace sa docisniete mocno wtedy nie ma takiego problemu ale prowadnica ciezko chodzi.teraz pytanie czy pomiedzy prowadnica a lozem po bokach jak duzy jest luz?? moze ma ktos jakies zdjecia lub cos takiego?