Szlifierka kątowa 230mm
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
Żeczywiście brak ryzyka tylko później tarczę wypluwać. Znowu cięższą szlifierką nie ma tego czucia jak maszyna się układa do materiału a skutki złego ułożenia opisał kolega bst, Z drugiej strony patrząc 200W różnicy w mocy to tak naprawdę nie są jakieś kosmiczne różnice że jedną wyrwie a druga posypie tarczę podejżewam że przy blokowaniu obie wyrwie ale tu wszystko zależy od jakości tarczy. Co do DeWalta pracowałem na ukośnicy (do drewna) i tak niby fajna maszynka ale niestety padła po 2 miesiącach użytkowania pracowałem również młotowiertarką i jest to sprzęt akurat lekki i poręczny ale żeby zaczoł udar chodzić trzeba użyć dużej siły a to uciążliwe przy wierceniu w suficie czy lekkim podkuwaniu... Znowu co do kontówek słyszałem (TYLKO SŁYSZAŁEM) dobrą opinie że jest to sprzęt nie do zajechania i że kontówki DeWalta są najlepsze ale niestety dużo podróbek :/ Podejrzewam że czego nie wybierzesz to będziesz zadowolony bo to wszystko to dobre sprzęty.bst pisze:Przy duzej mocy nie ma tego ryzyka, po prostu tarcza sie najwyzej posypie.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 29
Obejżyj dokładnie tabliczkę znamionową. I przypatrz się dokładnie szlifierce, bo w black and deckerach(amatorska linia dewalta) ma na brzuchu(na spodzie szlifierki na wysokości wirnika) na wybity jakoś numer seryjny czy coś takiego.
W marketach to bardzo możliwe ze trafisz na bodróbkę, ale w sklepie patronackim, np. Okruch, Kontakt itp. to raczej małe szanse na podróbkę. Jak dostaniesz kartę gwarancyjną to zadzwoń do serwisu i podaj im numer seryjny swojej maszynki i niech Ci powiedzą czy to oryginał.
W marketach to bardzo możliwe ze trafisz na bodróbkę, ale w sklepie patronackim, np. Okruch, Kontakt itp. to raczej małe szanse na podróbkę. Jak dostaniesz kartę gwarancyjną to zadzwoń do serwisu i podaj im numer seryjny swojej maszynki i niech Ci powiedzą czy to oryginał.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 20:29 przez spawacz21, łącznie zmieniany 1 raz.
Może POMÓGŁ Ci mój post?
Pozdrawiam spawacz21
Pozdrawiam spawacz21