hehe ale zadarłeś .. zamiast pokazać swoje i tutaj cytuje "ultra-precyzjne cudo" próbujesz jeszcze zadzierać ..dzikus skarbie, idz zrób babke w piaskownicy
Ploter frezujący o polu x1600, y1900, z100
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 82
- Kontakt:
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
bartuss1 pisze:uważam temat za wyczerpany, a że kolega Dzikus największe podchody robi więc po prostu machnę ręką
nic nie pisałem na poczatku tego tematu że to bedzie ultra precyzyjne cudo tylko zwykły ploter wielkopowierzchniowy
zdaje sie, ze cos tam przebakiwales o dokladnosci 0.05mm, a poniewaz juz tradycyjnie twoich slow, obietnic, teorii itd nie traktuje powaznie, wobec czego nie moge ci wierzyc.
jak wiec w praktyce wyglada twoja ko(s)miczna precyzja? (strasznie mi sie podoba ten przymiotnik wymyslony przez piotrajub

[ Dodano: 2006-09-15, 10:46 ]
chyba kompendium kpiny i beznadziejigmaro pisze: chcesz żeby zamknęli to "kompendium wiedzy" ?

-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Posty w temacie: 13
Nie rozumiem tego wybuchu agresji wobec bartuss1. Ploter wykonal majac duza wiedze teoretyczna nie podparta praktyka co skutkowalo mankamentami i troche dziwnymi rozwiazaniami moze nie do konca przemyslanymi ale na pewno funkcjonujacymi. Bylo z tego kupe smiechu no i dobrze smiech to zdrowie. Ale nie rozumiem naglego ataku szczegolnie kolegi dzikusa !! Jestem ciekaw jak wygladala twoja pierwsza rama rowerowa ktora sam wykonales lub zaprojektowales bo watpie ze byla to tak ladna i dopracowana konstrukcja jak obecne. Ja nie widze nic ko(s)micznego w ploterze wykonanym przez bartuss1. Fakt jest zrobiony troche prowizorycznie a filmiki i zdjecia sa malo czytelne, ale to nie powood do takiej reakcji. Wiem ze zaraz bedzie ze bartuss zaczal temat o ultraprecyzji a odwalil takie "badziewie" ale z tego co wiem to w pierwszym poscie bylo napisane ze to maja byc rozwazania TEORETYCZNE na temat ultraprecyzji. Bylo zabawnie i smiesznie ale nie musi byc chamsko. Wezcie pod uwage ze forum to czyta bardzo duzo mlodych ludzi ktorzy maja potencjal i chec zeby cos stworzyc ale po takich reakcjach pewnie malo kto zdecyduje sie na rozpoczecie nowego tematu z opisem wlasnego projektu i w ten sposoob forum to stanie sie towarzystwem wzajemnej adoracji kilku "specjalistoow". Sorry ze sie tak rozpisalem.
pzdr
Daniel
pzdr
Daniel
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 82
- Kontakt:
może być tylko przestrogą i przykładem jak nie należy przedstawiać swojej konstrukcji na forum..i na pewno znajdą się kolejni chętni pokazać swoje konstrukcje , zresztą jest obecnie parę konstrukcji na forum które rosną w oczach tutaj na forum...kostner pisze:Wezcie pod uwage ze forum to czyta bardzo duzo mlodych ludzi ktorzy maja potencjal i chec zeby cos stworzyc ale po takich reakcjach pewnie malo kto zdecyduje sie na rozpoczecie nowego tematu z opisem wlasnego projektu
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Popieram kostnera.Od bartusa mozna sie wiele rzeczy dowiedziec jest naprawde wartosciowym forumowiczem wg mnie. Co do plotera to uważam że zrobił go całkiem całkiem a warunki do stworzenai ma ubogie (brak parku maszynowego jakim niektórzy z nas dysponują)Jak jest na czym zrobic to niewidze tu żadnej filozofii a jak w garazu jest szlifierka kątowa i wiertarka z udarem a reszrte rzeczy trzeba jeździć po większych lub mniejszych fachowcach , którzy nieraz coś spierdo....,to robota sie już tak nieukłada.
Gratulacje bartuss i powodzenia w nastepnych dziełach.
Gratulacje bartuss i powodzenia w nastepnych dziełach.
-
- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
Ja też dzięki konstrukcji bartuss1 wyciągnołem pewne wnioski i wiele się nauczyłem.
Czasami jego wypowiedzi śmieszą - ale tak przecież ma być prawda?
Wszystko rozchodzi się tylko o to, że jego pierwsza konstrukcja zawierająca trochę błędów jest dedykowana dla klienta i to nas poprostu razi
Lecz jeśli klient nie widzi w tym problemu to nie nasz już interes.
Jestem pewien, że kolega bartuss1 jeszcze nas zaskoczy pozytywnie kolejnymi konstrukcjami, gdyż nie ma co ukrywać ale wiedzę posiada dużą. Trzeba ją tylko podeprzeć praktyką.
Czasami jego wypowiedzi śmieszą - ale tak przecież ma być prawda?
Wszystko rozchodzi się tylko o to, że jego pierwsza konstrukcja zawierająca trochę błędów jest dedykowana dla klienta i to nas poprostu razi

Lecz jeśli klient nie widzi w tym problemu to nie nasz już interes.
Jestem pewien, że kolega bartuss1 jeszcze nas zaskoczy pozytywnie kolejnymi konstrukcjami, gdyż nie ma co ukrywać ale wiedzę posiada dużą. Trzeba ją tylko podeprzeć praktyką.
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie