Zakup wiertarki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
Też coś słyszałem o maktecu ale z tego co ja wiem jest to produkt amatorki firmy makita czyli napewno będzie różnił się jakością zresztą samo to że są to narzędzia produkowane pod nazwą maktec a nie makita to już coś innego musi być. Tak samo jak boch i skil ;p przynajmniej tak mi się wydaję.
P.S. Nie żałuj ani jednej złotówki wydanej bo sprzęt się zwróci
[ Dodano: 2011-12-05, 20:37 ]
A możesz zdradzić jakiej firmy używasz wierteł i jakich? Bo sam czegoś poszukuję jakościowo bardzo dobrych wierteł i w przystępnej cenie. Mógłbyś coś polecić z doświadczenia ?
P.S. Nie żałuj ani jednej złotówki wydanej bo sprzęt się zwróci

[ Dodano: 2011-12-05, 20:37 ]
A możesz zdradzić jakiej firmy używasz wierteł i jakich? Bo sam czegoś poszukuję jakościowo bardzo dobrych wierteł i w przystępnej cenie. Mógłbyś coś polecić z doświadczenia ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 15
Ja polecam wiertła kobaltowe firmy sarius(coval) Bardzo dobrze się nimi wierci. Mam kupiony zestaw z lidla niby kobaltowe i niby stal hss wysokiej jakości, ale naprawdę to dobrze się nimi pracuje, ale są bardzo miękkie. Przy ostrzeniu bardzo łatwo(za łatwo) się ścierają. Polecam też irwina tytanowane. Super sprawa, ale wiadomo. Za dobre się płaci... ;/ Ale do użytku takiego "drobnego" to sarius kobaltowe na pewno starczą..
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Może POMÓGŁ Ci mój post?
Pozdrawiam spawacz21
Pozdrawiam spawacz21