Próbuję narysować prosty element (moje dotychczasowe "dokonania" są tutaj: http://members.chello.at/~grzegorz12/wtf/body.par ). Wokół centralnego otworu muszę dodać "wianuszek" otworów M3 - usiłuję to zrobić przez umieszczenie otworu M3 po prawej stronie otworu 24mm i powielenie go przy pomocy wzoru kołowego. Niestety - nie jestem w stanie precyzyjnie umieścić otworu M3 na wysokości osi otworu 24mm - "dotkniecie" kursorem brzegu otworu 24mm generuje punkt odniesienia jakieś 15mm na lewo i w górę od rzeczywistego środka, próba edycji wymiaru (w tej chwili 33,97mm) zawsze kończy się błędem - że niby naruszy to któreś z liverules. Z rozpaczy próbowałem narysować linie odniesienia i przesunąć ją na wysokość 25mm od podstawy - ale przy próbie narysowania wymiaru od krawędzi podstawy do linii ST4 za każdym razem rysuje wymiar od linii do jakiejś przypadkowej płaszczyzny odniesienia.
Ja już nie wiem - jestem idiotą czy ST4 jest zabugowany - rysunek jest naprawdę banalny? W końcu jakoś tą część narysuje - ale coraz częściej mam wrażenie że "inteligencja" ST4 koncentruje się na robieniu mi na złość

Pozdrawiam
Grzesiek