PIlna potrzebna pomoc :)

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym

gras107
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 6

Post napisał: gras107 » 17 paź 2011, 20:34

Czyli naucz się ten rysunek. Czytaj ile się da do jutra. A nuż się uda? :lol:

U nas też do maszyn idą osoby po liceum nie mające pojęcia o nich. Porostu przez jakiś czas uczą się, a potem jada sami. :twisted: Czego tobie oczywiście tez życzę. :wink:

bad_spider dzięki! :wink: Słyszałem coś właśnie o tym, lecz mi to zupełnie wyleciało z głowy. NIE mogę kliknąć pomógł bo nie mój temat.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2011, 20:36 przez gras107, łącznie zmieniany 2 razy.

Tagi:

Autor tematu
hjkr
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 7

Post napisał: hjkr » 17 paź 2011, 20:35

No dokładnie o operatora chodzi, no i jak wpisywalem na jutubie to byl gostek co klepal cos w komputer, czyli, ze co w koncu taki operator robi ?
P.S mam zarabiac 2-3k zł NETTO ;] 14-18k koronek namiech, I'll never back to this stupid country
i za zarcie mie bedo placic ;]
jedyny minus ze troche na podroz wydam bo prawie pod sama praga, ale jak sie uda jaka okolica ;D oj bedzie sie dzialo
miesiac temu wrocilem z pod amsterdamu
:D
Ostatnio zmieniony 17 paź 2011, 20:47 przez hjkr, łącznie zmieniany 4 razy.

gras107
Posty w temacie: 6

Post napisał: gras107 » 17 paź 2011, 20:38

Wiesz różnie. Aktualnie mamy praktyki (3 kl szkoła średnia (Technikum - operator cnc)) w Hispano Suiza Polska. Tam obserwujemy ludzi.

Jeden tylko uruchamia,wyłącza i przełączą. Podczas 5h naliczyłem 4 przyciski których używał.

Drugi miał trudniej bo używał kilkanaście i do tego zmieniał g-code. Ale ty będziesz raczej tym pierwszym, z resztą sam się dowiesz. :lol:

bad_spider
Posty w temacie: 3

Post napisał: bad_spider » 17 paź 2011, 20:40

gras107: ee [pomaganie to takie hobby(nie mylic z odrabianiem cucdzych zadan domowych) nie poluje na punkciki na forum;]

hjkr: zalezy od typu maszyny, w najlepszym wypadklu dostajesz gotowy prgram i praktycznie zakrecasz przedmiot do uchwytu i wlaczasz maszyne, mozesz tez toczyc na klasycznych tokareczkach krecac korbkami(kwestia doswiadczenia) albo samodzielnie programowac jakies cnc (tu chyba trzeba najwiecej wiedzy) tak czy ianczej na bank cie dadza do kogos kto ci pokaze co i jak wiec nie boj sie tylko atakuj ta posade, powodzenia

Autor tematu
hjkr

Post napisał: hjkr » 17 paź 2011, 21:10

opis stanowiska:
* obsługa maszyn CNC, wprowadzanie korekt;
* wymiana narzędzi
* kontrola gotowego produktu;
* czyszczenie i konserwowanie obsługiwanych maszyn;
o co moze chodzic z wprowadzaniem korekt oraz z tym no * umiejętność obsługi przyrządów pomiarowych; czyli ze co mam umiec uzywac metrowki czy to jakies specjalistyczne narzedzia sa?

mariuszbroda
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: mariuszbroda » 18 paź 2011, 01:16

załamałem się....po ostatnim poście całkiem....no Czesi jednak się zmienili to już nie będzie:Hitler Hache wziął po pache,ten z uciechy sprzedał Czechy-chyba szkoda kasy na bilet,pół roku nauki i pojedziesz z głową do góry....

Autor tematu
hjkr

Post napisał: hjkr » 18 paź 2011, 09:00

Dokładnie zgadzam się z tobą, że nie ma sensu tylko strace sos na bilet i du** z tego bedzie, przez ostatni miesiac wyslalem cv kilkaset razy, musieli zadzwonic akurat z propozycja ktora kliknalem przez zupelny przypadek ?! z czyms o czym nie mam pojecia ?!

P.S jak ktos zainteresowany ta praca to sie oddzywac poki gostek jeszcze nie dzwonil to mu podam namiary na was albo0 wam na niego

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”