prosze o opinie o tym projekcie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 38
no coz, powiem tak
za dwa dni bedzie skonczone mechanicznie - wtedy sobie potestuje "ugiecia" walkow
po czym zaczne szukac krasnoludkow
podpieranie walkow w polowie przy lozyskach lm12aj ma maly sens
chyba ze chcialbym zrobic przerosniety stojak do wiercenia
tak czy inaczej - dziekuje wszystkim za cenne uwagi, wykozystam je przy nastepnym projekcie
za dwa dni bedzie skonczone mechanicznie - wtedy sobie potestuje "ugiecia" walkow
po czym zaczne szukac krasnoludkow
podpieranie walkow w polowie przy lozyskach lm12aj ma maly sens
chyba ze chcialbym zrobic przerosniety stojak do wiercenia
tak czy inaczej - dziekuje wszystkim za cenne uwagi, wykozystam je przy nastepnym projekcie
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Jedynym wyjściem jest danie stołu z takiego materiału (np mdf) aby ugięcie wałków i stołu było jednakowe , wtedy różnica wychodzi zero.
To nie jest wcale żart , tak mam u siebie w ploterku (rozstaw 1000mm , wałki 16mm) , wszystko jest ugięte a chodzi ,wycinam na nim elementy z płyt laminatowych . Inną rzeczą jest to że ja wycinam a nie graweruję i jak frez wejdzie w stół (mdf) to też się nic nie stanie.
To nie jest wcale żart , tak mam u siebie w ploterku (rozstaw 1000mm , wałki 16mm) , wszystko jest ugięte a chodzi ,wycinam na nim elementy z płyt laminatowych . Inną rzeczą jest to że ja wycinam a nie graweruję i jak frez wejdzie w stół (mdf) to też się nic nie stanie.
pozdrawiam
Wojtek
mawwo
504-045-238
Wojtek
mawwo
504-045-238
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 38
wszystkie "drobne" elementy sa z PA11 (drobne = grubosc 8mm), to co jest grubsze to mdf
tak czy owak... ciecie woda okolo 650 netto, material kolo 300 netto - oszczedzam, co?
napewno taniej bylo by z profili (pret kwadratowy 30x30) , ale nie jestem w stanie zrobic otworow pod lozyska, a z zakladami obrobki metalu mam zle doswiadczenia - przyjdz pan w srode, w srode przyjdz pan za tydzien itp...
tak czy owak... ciecie woda okolo 650 netto, material kolo 300 netto - oszczedzam, co?
napewno taniej bylo by z profili (pret kwadratowy 30x30) , ale nie jestem w stanie zrobic otworow pod lozyska, a z zakladami obrobki metalu mam zle doswiadczenia - przyjdz pan w srode, w srode przyjdz pan za tydzien itp...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
candle pisze:obrobki metalu mam zle doswiadczenia - przyjdz pan w srode, w srode przyjdz pan za tydzien itp...

No właśnie ja jade dziś odebrać śrubę z toczenia i uchwyt na silnik, ciekawe czy jest zrobione...
Jak bym policzył ile benzyny poszło na dojazdy po nic...
I tak wam powiem, że robią mi to w miarę szybko. Może dla tego, ze im flachę czasami zostawię

https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Witam mam właśnie w ręku taki wałek "fi"12 i rzeczywiście da się go ugiąć ręką jak jest podparty ale trzeba włożyć w to naprawdę dużo siły jak będą 2 to jeszcze więcej. Myślę że takie wałki w zupełności wystarczą do cięcia i frezowania plastiku to samo z laminatem , tym bardziej że w takich przypadkach używa się freza max 3mm a zwykle 1mm (sam robię frezarkę na takich wałkach a te od osi Z będą nawet 8mm
). Przy czym niewiem jak to będzie z konstrukcją z ruchomą bramą na bramę stałą powinno wystarczyć.
Ale zaznaczam że niemam zbyt dużej praktyki w tych sprawach.
Pozdrawiam

Ale zaznaczam że niemam zbyt dużej praktyki w tych sprawach.

Pozdrawiam
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
mysle, ze to zalezy od tego ile kto ma w rekach tej "sily", bo jesli podeprzesz walek fi12mm o dlugosci ok 500mm to reka go ugniesz minimum o 1mm.[email protected] pisze:Witam mam właśnie w ręku taki wałek "fi"12 i rzeczywiście da się go ugiąć ręką jak jest podparty ale trzeba włożyć w to naprawdę dużo siły jak będą 2 to jeszcze więcej.
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu