Obróbka desek. Narzędzia czy frezarka ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Jeżeli używać frezarki to do deski na ściski można przymocować kawałek listwy lub kątownika i prowadzić prosto frezarkę to równo wyjdzie. Czasami w zestawch są takie prowadnice. Ale szlifierka tasmowa z tasmą 60/80 i też będzie git. Równo prowadzić tylko musisz i spokojnie poruszać maszyną.
Może POMÓGŁ Ci mój post?
Pozdrawiam spawacz21
Pozdrawiam spawacz21
Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Jeszcze jedno słowo - dziś byłem w Castoramie. Frez kształtowy z dedry promieć zaokrąglenia jeśli dobrze pamiętam - R25 mm około 35 zł. Do tego frezarka ręczna dobrze zamocowana i można działać 

Pozdrawiam Paweł Z.
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
-
-
O! to też nie głupi pomysł 
Wykorzystam go ale narazie robiłem prototyp najtańczym kosztem i muszę przyznać, że całkiem nieźle wyszło. Bo to nie musi być tak co do milimetra.
1.Cięcie piłą kantów
2.Pilnik/zdzierak do drewna
3. 40 papier ścierny (to nakładane na łapkę)
4. Szlifierka - i tu niestety kątowa ze względu na to, że taką posiadałem.(nakładany papier ścierny na rzep)
Ale wyszło elegancko-jeszcze doprawiłem drobnym papierem ściernym gdzie trzeba i jest ok.

Wykorzystam go ale narazie robiłem prototyp najtańczym kosztem i muszę przyznać, że całkiem nieźle wyszło. Bo to nie musi być tak co do milimetra.
1.Cięcie piłą kantów
2.Pilnik/zdzierak do drewna
3. 40 papier ścierny (to nakładane na łapkę)
4. Szlifierka - i tu niestety kątowa ze względu na to, że taką posiadałem.(nakładany papier ścierny na rzep)
Ale wyszło elegancko-jeszcze doprawiłem drobnym papierem ściernym gdzie trzeba i jest ok.