jaką wypalarkę cnc kupić
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
witam
dziekuje za opinię. Mimo dośc młodego wieku - przynajmniej tak sie czuję jakoś nie przemawiają do mnie dotacje, promocje itp. Wiem, że nikt za darmo lub za pół darmo nikomu nie zaoferuje, tak więc raczej chciałbym skoncentrować sie na dobrej maszynie - trudno, ale za większe pieniądze. Przynajmniej w początkowej fazie chciałbym ją używać do wyrobu elementów do ogrodzeń lub tworzenia całych bram, przęseł furtek itp. Zakres cięcia 1,5mm do 25mm
Pozdr
dziekuje za opinię. Mimo dośc młodego wieku - przynajmniej tak sie czuję jakoś nie przemawiają do mnie dotacje, promocje itp. Wiem, że nikt za darmo lub za pół darmo nikomu nie zaoferuje, tak więc raczej chciałbym skoncentrować sie na dobrej maszynie - trudno, ale za większe pieniądze. Przynajmniej w początkowej fazie chciałbym ją używać do wyrobu elementów do ogrodzeń lub tworzenia całych bram, przęseł furtek itp. Zakres cięcia 1,5mm do 25mm
Pozdr
artstal
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
jesli chodzi o Stal Komfort, to tyle co wiem to dali za nią prawie 4 stówy, a kicha marki AJAN, jakies to takie na odwal zrobione i pod dosem chodzi, jedyne co w niej ciekawe to otwierane komory ssące, kupuje u nich zelastwo i jakośc po cięciu plazmą pozostawia wiele do zyczenia.
[ Dodano: 2011-09-19, 19:39 ]
[ Dodano: 2011-09-19, 19:39 ]
ta maszynka to z mojego projektu bodajze z 2006 roku
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Jeśli chodzi o Stalkomfort to rzeczywiście mają naszą maszynę. Jednak nie słyszałem aby Pan Michlak na nią narzekał
Po drugie, cena maszyny to jedno, jej konfiguracja zupełnie coś innego. Po trzecie, BARTUS1 , jak byś się znał choć trochę na tej technologii to byś wiedział że jakość cięcia uzależniona jest od kilku czynników.
P.S. DOS to coś złego ? (jeśli zapewnia wszystkie funkcje które daje windows)
P.P.S nie chwalił bym się maszyną na allegro, na profesjonalną to ona nie wygląda

P.S. DOS to coś złego ? (jeśli zapewnia wszystkie funkcje które daje windows)
P.P.S nie chwalił bym się maszyną na allegro, na profesjonalną to ona nie wygląda

Pozdrawiam
www.ajanpolska.pl
www.ajanpolska.pl
-
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
ano nie wygląda bo to amatorska maszyna za kilkanascie tys a nie kilkasetaepcnc pisze:P.P.S nie chwalił bym się maszyną na allegro, na profesjonalną to ona nie wygląda
nie bede sie spierał na temat maszyn AJAN, mam o nich wyrobione zdanie, sa mało profesjonalne a dos raczej profesjonalnym rozwiązaniem nie jest, uciekający pulpit rownież, nieosłoniete prowadnice wałkowe i łozyska liniowe troche dziwią w takiej kobyle, zgrzyty i stuki na listwach zebatych mozna wytłumaczyc tym ze mamy tu tlen który nie lubi smarów, poza tym przecietniak.
kolega jak przypuszczam jest przedstawicielem tych zabawek, więc zażarcie broni rozwiązań i zaraz se dowiem ze sie nie znam na tej technologii i w ogole lajkonikiem jestem itd
[ Dodano: 2011-09-20, 10:19 ]
czyzbym komus nadepnał na odcisk ?
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Kontakt:
nie mi to oceniać (czy się znasz czy tez nie). Tylko należy uwzględnić że ok 90% klientów nie trzyma się wytycznych producenta dotyczących jakości gazów i żywotności części eksploatacyjnych itp,itd. To jest fakt.
Dlatego też jedną sprawą jest jakość którą możemy (maszyna) osiągnąć , a zupełnie inną to jest jakość produkcyjna. Dlatego uważam że głupota jest oceniać maszynę poprzez pryzmat jednego klienta.
P.S. Tak jestem przedstawicielem firmy AJAN , o czym świadczy mój forumowy nick
P.P.S. Każdy ma prawo do swojego zdania, tylko powinno ono być poparte konkretnymi argumentami
, dlatego też zapraszam na następne targi (Sosnowiec) gdzie możemy śmiało na ten temat porozmawiać. (proszę wówczas o ujawnienie swojej osoby)
Dlatego też jedną sprawą jest jakość którą możemy (maszyna) osiągnąć , a zupełnie inną to jest jakość produkcyjna. Dlatego uważam że głupota jest oceniać maszynę poprzez pryzmat jednego klienta.
P.S. Tak jestem przedstawicielem firmy AJAN , o czym świadczy mój forumowy nick

P.P.S. Każdy ma prawo do swojego zdania, tylko powinno ono być poparte konkretnymi argumentami

bartuss1 pisze:Nie mam odciskówaepcnc pisze: [ Dodano: 2011-09-20, 10:19 ]
czyzbym komus nadepnał na odcisk ?
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2011, 11:03 przez aepcnc, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
www.ajanpolska.pl
www.ajanpolska.pl
-
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
wtrącę się ...
ja chętnie odwiedzę targi. Na pewno jak będę to zerknę na AJAN-a.
Nie jestem zwolennikiem tych maszyn ale też nie jestem ich przeciwnikiem. Po prostu akurat te maszyny traktuję jako przeciętne maszyny do normalnej pracy. Natomiast mam złe zdanie o jednym producencie maszyn , nie raz "wywalonym" na forum.
Co do maszyn ...
Nie można porównywać maszyny amatorskiej z profesjonalną. Ale należy zwrócić uwagę na to że maszyna właśnie ta amatorska ma nie jednokrotnie zastosowanie w przemyśle profesjonalnym. Więc i tu się konstruktorowi też należy szacunek. On po prostu tworzy maszynę jak najtaniej ale żeby spełniała wymogi profesjonalnej w przeciwieństwie do maszyn za kilkadziesiąt tysięcy.
I to jest jedna z różnic , podstawowych różnic.
Co do DOS-a … osobiście mnie to nie przeszkadza. Owszem , dla osób siedzących i mających kontakt z Windows jest to dyskomfort. Szata graficzna też nie jest za bogata ale maszyny na nim działają i nie wiem , czy nie są stabilniejsze.
.
ja chętnie odwiedzę targi. Na pewno jak będę to zerknę na AJAN-a.
Nie jestem zwolennikiem tych maszyn ale też nie jestem ich przeciwnikiem. Po prostu akurat te maszyny traktuję jako przeciętne maszyny do normalnej pracy. Natomiast mam złe zdanie o jednym producencie maszyn , nie raz "wywalonym" na forum.
Co do maszyn ...
Nie można porównywać maszyny amatorskiej z profesjonalną. Ale należy zwrócić uwagę na to że maszyna właśnie ta amatorska ma nie jednokrotnie zastosowanie w przemyśle profesjonalnym. Więc i tu się konstruktorowi też należy szacunek. On po prostu tworzy maszynę jak najtaniej ale żeby spełniała wymogi profesjonalnej w przeciwieństwie do maszyn za kilkadziesiąt tysięcy.
I to jest jedna z różnic , podstawowych różnic.
Co do DOS-a … osobiście mnie to nie przeszkadza. Owszem , dla osób siedzących i mających kontakt z Windows jest to dyskomfort. Szata graficzna też nie jest za bogata ale maszyny na nim działają i nie wiem , czy nie są stabilniejsze.
.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Kontakt:
Znam twoje zdanie CNCAD, temat ten był poruszany już na łamach tego forum. Też uważam że nie są najlepsze maszyny na świecie. Ale jest z nimi tak jak z naszą polityką, nie są one idealne (PO) , ale nie ma dzisiaj na nie innej lepszej alternatywy (PIS)
Zapraszam na nasze stoisko.

Zapraszam na nasze stoisko.
Pozdrawiam
www.ajanpolska.pl
www.ajanpolska.pl