WARSZTAT - podglądamy co mają w nich inni.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 6
Oglądałem niedawno tvn turbo-legendy prl partyka Mikiciuka.Patryk znalazł kontakt z emerytowanym wojskowym.Był a raczej jest on twórcą przyczepy kempingowej posiadającej patent na sposób otwierania się.Całość ciągnięta przez warszawę kombi.
Łebski facet-fajny pomysł i realizacja w czasach gdy niczego nie było w sklepach.
Ale najlepsze dla mnie to końcówka programu gdy Mikiciuk ląduje w domu wynalazcy(prawdopodobnie w bloku) i jest tam taka migawka na jego warsztat.Stoi tam zielona tokarka oraz zielona STRUGARKA!Może się mylę,może to inna maszyna-ale dla mnie posiadacz tego w bloku jest prawdziwym Masta i nic go nie przebije.Co o tym sądzicie?
Łebski facet-fajny pomysł i realizacja w czasach gdy niczego nie było w sklepach.
Ale najlepsze dla mnie to końcówka programu gdy Mikiciuk ląduje w domu wynalazcy(prawdopodobnie w bloku) i jest tam taka migawka na jego warsztat.Stoi tam zielona tokarka oraz zielona STRUGARKA!Może się mylę,może to inna maszyna-ale dla mnie posiadacz tego w bloku jest prawdziwym Masta i nic go nie przebije.Co o tym sądzicie?
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 11
Witam
Też kiedyś mieszkałem w bloku.
Postawiłem dom i wyniosłem się czym prędzej.
Ale wciąż w mieście, jednak wygodnie jest, nie trzeba samochodem ciągle jeździć.
Mam gdzie się bawić, gdzie trzymać zabawki, jest OK.
Na wsi byłyby nieco większe możliwości, ale wszędzie samochodem/autobusem, koszty i czas.
Namawiam na pójście w moje ślady.
Pozdrawiam
Jacek
Też kiedyś mieszkałem w bloku.
Postawiłem dom i wyniosłem się czym prędzej.
Ale wciąż w mieście, jednak wygodnie jest, nie trzeba samochodem ciągle jeździć.
Mam gdzie się bawić, gdzie trzymać zabawki, jest OK.
Na wsi byłyby nieco większe możliwości, ale wszędzie samochodem/autobusem, koszty i czas.
Pozdrawiam
Jacek
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Ja wychowałem się w blokowisku i kilka lat temu wyniosłem się na wieś - całe 2 km od rodzinnego miasta.Agent0700 pisze: Na wsi byłyby nieco większe możliwości, ale wszędzie samochodem/autobusem, koszty i czas.

Drobny mankament takiego manewru - portfel ledwo zipie... Ciężka sprawa do naśladowania...

Dla samego warsztatu nie warto, ale całokształt - super.
Pozdrawiam.
Tomek.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 34
- Kontakt:
Można też inaczej. U rodziny żony (na wsi-15km od bloku) zbiłem szopę z desek (3x3 m).pixes2 pisze: Dla samego warsztatu nie warto,
Był okres wczesnego Gierka i polska wieś grodziła się stalą. Kupiłem rzemieślniczą spawarkę transformatorową , wypożyczyłem z pracy tzw. boscha ( bułgarską szlifierkę kątową) i spawałem, na pół etatu,ogrodzenia i balustrady. Po paru latach zarobiłem na kupno działki na innej wsi (5000 m2 - 3 km od bloku) na której stanął też najpierw warsztat a dopiero póżniej dom i ogród.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 13
Można mieć przenośny i nawet sporej wielkości warsztat. Oglądaliście może film Lord of War (Pan życia i śmierci)? Jurij Orłow (Nicolas Cage) ma tam warsztat w kontenerze. W naszych warunkach klimatycznych zwykły kontener do pracy raczej się nie nadaje (chociaż znam firmę, która od kontenera na kontenerze zaczynała), a majsterkowanie w pudle rezonansowym nie jest przyjemne. Są jeszcze możliwości zabudowy samochodów dostawczych. Niektóre są tak urządzone, że są w nim z miejscem do spania.
http://www.bemet.pl/index.php?go=dzial_warsztatowe_c
http://www.bemet.pl/index.php?go=dzial_warsztatowe_c
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Witam.
Oglądałem fotki na rosyjskim forum i mają ludzie pomysły-trzeba to przyznać.
Co do wiszących narzędzi nad głową - w płytę lub dechę są wkręcone śruby i nakręcone narzędzia.Dobry pomysł uzależniony od wytrzymałości deski
Mają co niektórzy mnóstwo narzędzi i maszyn.Jeden z forumowiczów pisze,że jedni kupowali akcje "łukoil" a on maszyny i narzędzia.On ma zaplecze do pracy inni nic nie warte akcje.
Oglądałem fotki na rosyjskim forum i mają ludzie pomysły-trzeba to przyznać.
Co do wiszących narzędzi nad głową - w płytę lub dechę są wkręcone śruby i nakręcone narzędzia.Dobry pomysł uzależniony od wytrzymałości deski

Mają co niektórzy mnóstwo narzędzi i maszyn.Jeden z forumowiczów pisze,że jedni kupowali akcje "łukoil" a on maszyny i narzędzia.On ma zaplecze do pracy inni nic nie warte akcje.

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Musiałbym w nim upchnąć minimum 4 tony sprzętu niezbędnego do życiapitsa pisze:Można mieć przenośny i nawet sporej wielkości warsztat.

Teraz już nie mógłbym obejść się bez moich zabawek...
U mnie taka kolejność, choć bardzo logiczna, by nie przeszła. Musiałbym parę lat przemieszkać u .... mamusi. Domu mógłbym już nie doczekać...kamar pisze: na której stanął też najpierw warsztat a dopiero póżniej dom i ogród.
Pozdrawiam.
Tomek.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 106
Jeszcze jeden przykład warsztatu z forum chipmaker.ru:
http://www.chipmaker.ru/topic/62584/
Gość jest bardzo ciekawy i ma ładnie urządzony warsztat a przede wszystkim bogato wyposażony. poza tym prezentuje w internecie bardzo fachowo opracowane filmy np. ostrzenie wierteł.
http://www.chipmaker.ru/topic/62584/
Gość jest bardzo ciekawy i ma ładnie urządzony warsztat a przede wszystkim bogato wyposażony. poza tym prezentuje w internecie bardzo fachowo opracowane filmy np. ostrzenie wierteł.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.