Planowanie głowicy
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
No, bez przesady, gdyby tak było, to jeszcze mielibyśmy lokomobile, a nie promy kosmiczne. A wszystkie głowice służyłyby do produkcji rynien. Zwłaszcza te największe. To czy po planowaniu na frezarce mamy płaszczyznę, czy rynnę zależy i od samej maszyny (i jej kondycji) i od jej ustawienia.
http://www.cdpautomachine.com/machine/shop.html

pozdrawiam,
Roman
Roman
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
witam.
co innego jak masz do dyspozycji maszynę specjalnie do tego celu zrobioną .
co innego jak sobie na frezarce pojedziesz głowicą .
natarłem się głowić przez jakiś czas - dlaczego skoro na hali były frezarki i małe i duże ?
oczywiście się nie upieram - każdy może przecież jechać jak chce .
tak tylko napisałem o tym co SAM robiłem
pozdrawiam .
co innego jak masz do dyspozycji maszynę specjalnie do tego celu zrobioną .
co innego jak sobie na frezarce pojedziesz głowicą .
natarłem się głowić przez jakiś czas - dlaczego skoro na hali były frezarki i małe i duże ?
oczywiście się nie upieram - każdy może przecież jechać jak chce .
tak tylko napisałem o tym co SAM robiłem

pozdrawiam .
Mane Tekel Fares
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
u mnie na firmie od czasu do czasu sa glowice samochodowe do przy planowania i głowicą z płytką weglikoowa do duraluminium wychodzi dosyć ładnie nie pomijając faktu że maszynka musi być w dośc dobrej kondycji i samo ustawienie łeba wrzeciona to setkowa sprawa A co do maksymalnego obniżenia to zalezy od modelu ale powinno sie planować tylko tyle aby zabieliło cały obszar wiecej niz 0.2 mm nie radze bo tak jak koledzy napisali tłok pocałuje sie z zawrokami i bedzie granda 

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
No nie wiem jak szukałeś ale:... http://www.google.pl/search?as_q=planow ... j+w+Google
W zasadzie powinno się frezować nie szlifować. Frez specjalny do aluminium to powierzchnia wychodzi jak lustro.
W zasadzie powinno się frezować nie szlifować. Frez specjalny do aluminium to powierzchnia wychodzi jak lustro.