Chat na wieży Babel
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Chat na wieży Babel
Kilkanaście minut po godzinie 20 dzisiaj, czyli 2011-06-15 wystartowała na stronie kamera skierowana na Księżyc i trwa pokaz na żywo rzadkiego zjawiska pełnego zaćmienia Księżyca. Obrazek dość monotonny ale za to obok goni kolumna komentarzy od zainteresowanych z całego świata. Szybkość przybywania komentarzy świadczy o sporym zainteresowaniu. Rzadka okazja podejrzeć w jednym ciągu teksty pisane wszelkimi możliwymi językami. Aż szkoda że nie ma przy tym fonii żeby posłuchać brzmienia tego międzynarodowego gwaru. Można natomiast wyobrazić sobie kiedy któregoś dnia zostanie uruchomiona strona internetowa z podglądem na żywo....końca świata. Serwery natychmiast się zatkają
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Świetna sprawa 
Jeszcze tutaj trochę się pomęczymy

Jeszcze tutaj trochę się pomęczymy

Pozdrawiam Paweł Z.
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
-
Męczenie się to wspaniałe antidotum na katastroficzne teorie. Zapracowany człowiek nie ma do tego głowy
Inna sprawa że "koniec świata" to chwytliwy temat i co chwilę pojawia się w nowej odsłonie. Jak nie Nibiru to eksplozje na Słońcu, wybuch superwulkanu czy (jeszcze ciepła informacja z dnia dzisiejszego) pojawienie się na niebie supernowej. Astronomowie wypatrzyli wśród gwiazd obiekt który dobiega kresu swego żywota i niebawem eksploduje tworząc właśnie supernową http://www.gadu-gadu.pl/w-2012-bedziemy-miec-dwa-slonca . Gwiazda ta jest wielokrotnie większa od naszego Słońca i chociaż jest w dużej od nas odległości, po wybuchu ma osiągnąć takie rozmiary że dla obserwatora z Ziemi będzie tak duża jak księżyc a ponadto ma w związku ze swoją jasnością powodować powstawanie dodatkowych cieni od różnych przedmiotów. Będzie ciekawie. Czym to się skończy dla nas, nie wiadomo ale skoro bliższe nam Słońce potrafi puścić "bąka" psującego komfort naszego istnienia http://www.gadu-gadu.pl/potezny-rozblys ... s-do-ziemi to tak wielkie zjawisko też może trochę napsocić. Na szczęście to "niebawem" o którym medytują astronomowie, w skali kosmosu może znaczyć jutro albo milion lat więc i tak raczej należy wykupić następny bilet miesięczny i zapłacić wszelkie rachunki 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Kolego spojrzyj w Oriona a dokładniej w trapez tam jest już koniec świata niem dnia ani nocy a w środku układu więcej niż 10x większa i jaśniejsza gwiazda od słońca
A wystarczyło by się ta gwiazdka zbliżyła na odległość alfaproksimacentauri i już by nasz świat poprzewracała do góry nogami

A wystarczyło by się ta gwiazdka zbliżyła na odległość alfaproksimacentauri i już by nasz świat poprzewracała do góry nogami

"I siedzieli oni razem pod nagim DOS-em i nie wstydzili sie tego." 

-
To co widać jest mniej groźne niż pałętające się w kosmosie kamyczki różnych rozmiarów. Takiego pocisku można nawet nie zauważyć. Kto wie, może coś już do nas gna. Właściwie należałoby powiedzieć, stosując teorię prawdopodobieństwa podpartą prawami Murphy`ego że gna na pewno, tyle że nie wiadomo kiedy osiągnie cel. Na wszelki wypadek już drugi tydzień nie rozpakowuję walizek po powrocie z urlopu... w razie potrzeby szybkiej ewakuacji
Właśnie spojrzałem za okno i oto pojawił się już zza chmur częściowo jeszcze zaćmiony Księżyc. Przy okazji doznałem olśnienia- wydedukowałem kierunek gdzie znajduje się teraz Słońce. Wcześniej jakoś mnie to nie nurtowało.

Właśnie spojrzałem za okno i oto pojawił się już zza chmur częściowo jeszcze zaćmiony Księżyc. Przy okazji doznałem olśnienia- wydedukowałem kierunek gdzie znajduje się teraz Słońce. Wcześniej jakoś mnie to nie nurtowało.