Jak zmatować farbę?

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC
Awatar użytkownika

dudis69
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: dudis69 » 14 cze 2011, 00:58

marek1717, zawsze do przygotowania farby używaj rozcieńczalnika.
Hmm..., talk, tak jak i krzemionka nie łączą się z farbami, żywicami nie rozpuszczają się
w nich, tworzą z nimi zawiesinę. Więc po pewnym czasie pod wpływem grawitacji rozwarstwiają się i opadają na dno i jest to normalne zjawisko. Więc w miarę często mieszaj i będzie ok. Przecież na wielu produktach jest napisane że przed użyciem należy wstrząsnąć lub dobrze wymieszać.

Pozdrawiam Sławek

Roberto35
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Post napisał: Roberto35 » 24 lis 2011, 23:18

tak zgadza się talk osiądzie po pewnym czasie ale szczerze to nie warto się brudzić za 50 litrów i nie będziesz zadowolony z tego efektu powiem ci kiedyś wspułpracowałem z gościem z jednej firmy ,,bemal,, i byłem zadowolony tylko niestety firma musiałem zamknąć :-( farba była wydajna i tania np. jak kupiłeś troszke większej ilości to np. czarny mat podkładowy kupywałem w granicach
6 złotych za litr więc czy opłaca ci sie brudzić jak chcesz to podam ci do niego namiar 516666944 pan Mateusz Bednarek on jest tam głównym kierownikiem i z nim sie dogadasz

Awatar użytkownika

M 52
Specjalista poziom 2 (min. 300)

Post napisał: M 52 » 25 lis 2011, 23:04

Roberto35 pisze:tak zgadza się talk osiądzie po pewnym czasie ale szczerze to nie warto się brudzić za 50 litrów i nie będziesz zadowolony z tego efektu powiem ci kiedyś wspułpracowałem z gościem z jednej firmy ,,bemal,, i byłem zadowolony tylko niestety firma musiałem zamknąć :-( farba była wydajna i tania np. jak kupiłeś troszke większej ilości to np. czarny mat podkładowy kupywałem w granicach
6 złotych za litr więc czy opłaca ci sie brudzić jak chcesz to podam ci do niego namiar 516666944 pan Mateusz Bednarek on jest tam głównym kierownikiem i z nim sie dogadasz
Spamer :roll:
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD

Borsi

Post napisał: Borsi » 27 lis 2011, 20:47

nie wiem jaka to farba ale jeżeli zwykła to spróbuj dodać rozpuszczalnik nitro i malować natryskowo kolor wychodzi matowy

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”