no tak ale cen to tutaj dalej nie ma??
A pytać się o każdy zestaw
[ Dodano: 2006-08-15, 18:15 ]
kurcze silniiczki fajne nawet znalazłem coś dla siebie, tylko jak jest tutaj podłączane sterowanie. Jedno serwo jeden sterownik? A jak to podłączyć wtedy do komputera??
Przecież standardowo mam jedno wyjście typu RSxxx??
Kurcze jak możliwe że zastanowiłbym się nad serwem nawet na napęd wrzeciona??
Widzę tutaj takie nawet do 2,7KW tylko pewnie cena zbójcza??

Musiałbym sprzedać nerkę albo płuco
[ Dodano: 2006-08-15, 18:27 ]
To jest cały ten ból bo muszę przewidzieć ile na co muszę wydać ??
Więc jest tak mogę wydać kasę na silny ale wolny i niedokładny układ oparty na krokówkach i sterownikach mikrokrokowych, ale nie mogę wydać całej gotówki jaka mam na jeden szybki i bardzo dokładny serwomotor
A tak poważnie to musiałbym teraz zobaczyć czy cena powiedzmy serwa tak koło 1,9Nm ze sterownikiem i prostym enkoderem zapewiniającym dokł. 0,01mm da się zamknąć w 1700PLN.
[ Dodano: 2006-08-15, 18:41 ]
Nic raczej układu do jednej osi nie da się zamknąć w 1700PLN. Po dłuższym szukaniu zobaczyłem że cena samego silnika 1,9Nm to kosz o koło 1000PLN, a do tego jeszcze enkoder i sterownik, jednak zostaję przy krokówkach, niech tokarka zarobi na serwa
Jak nie to zawsze mogę opylić jedno płuco
[ Dodano: 2006-08-15, 18:51 ]
Serwosilnik za 300 PLN jestem bardzo zainteresowany????????????? i to z enkoderem.
Kupuje tylko gdzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powiadasz że kolega Acetylenek ma sterownik, jak się sprawuje?
Jak to podłączyć do PC, dwa sterowniki do czegoś i dopierod do PC?? W takim razie do czego bo jeszcze muszę podłączyć falownik od napędu głównego.
Prawda leży pośrodku -Arystoteles.Może dlatego wszystkim zawadza -Wodzu.