Frez piłkowy lub piła rzaz 3,2 mm średnica ok 10 cm
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Frez piłkowy lub piła rzaz 3,2 mm średnica ok 10 cm
Witam.
Poszukuje frezu lub piły którą można wykonać prostokątny rowek.
Najlepiej żeby to była piła do drewna ale nic tej wielkości nie znalazłem więc mogą też być frezy do metalu.
Rzaz 3,2 mm
Średnica najlepiej w okolicach 10 cm
Otwór mocujący 30 mm
Rzaz i otwór to standard dla pił do drewna ale nie udało mi się jeszcze znaleźć takiej o średnicy ok 10-14 cm.
Są jakieś wyszukiwarki do pił ? Korzystałem z kilku do łożysk i było ok ale szukarka np Globusa jest ograniczona tylko do jednego parametru.
Poszukuje frezu lub piły którą można wykonać prostokątny rowek.
Najlepiej żeby to była piła do drewna ale nic tej wielkości nie znalazłem więc mogą też być frezy do metalu.
Rzaz 3,2 mm
Średnica najlepiej w okolicach 10 cm
Otwór mocujący 30 mm
Rzaz i otwór to standard dla pił do drewna ale nie udało mi się jeszcze znaleźć takiej o średnicy ok 10-14 cm.
Są jakieś wyszukiwarki do pił ? Korzystałem z kilku do łożysk i było ok ale szukarka np Globusa jest ograniczona tylko do jednego parametru.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Mógłbyś jakiś akt prawny zacytować ?lukadyop pisze:W żadnym sklepie nie dostanie się tarczy do cięcia drewna z ząbkami (piła) prócz tak zwanej łańcuchowe, a dlatego że jest w Polsce zabroniona sprzedaż tarcz takiego typu do szlifierek kątowych.
Po prostu zastanawiam się jak można zakazać sprzedaży tarcz do drewna ?
Nie można sprzedawać tarcz o średnicy 115mm ?
Czy może o otworze 22mm ?
Tutaj na przykład http://www.narzedzia24.info/en/tarcza-d ... x-24t.html można kupić taką tarczę za całe pięć złotych.
Jest co prawda napisane, że to do pilarki, tylko takiej pilarki to w życiu nie widziałem, do której takie parametry pasują.
.DANE TECHNICZNE:
- wymiary: 115 x 22,23mm,
- ilość zębów tnących: 24,
- maksymalne obroty: 11000 1/min,
- maksymalna prędkość: 80m/s.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
http://www.faba.pl/?pid=93&prid=147
Tu masz proste i w dodatku regulowane, tyle, że za głęboko tym nie wjedziesz. Albo kup GS i korzystając z usług ostrzalni ( są przy ich hurtowniach) zleć dokonanie gwałtu na dziewicy, czyli przeszlifowanie zębów na GM. Albo może na zamówienie Ci zrobią. Mi kiedyś zrobili frez nasadzany o proporcjach nie przewidzianych przez ich katalogi.
tuxcnc
Pilarki to może nie, ale na upartego może robić za podcinak lub frez piłkowy w dolnowrzecionowej.
Zakładanie na kątówkę piłek jest moim zdaniem kwestią rozsądku. Te łańcuszkowe mają ogranicznik głębokości, dzięki czemu są może trochę bezpieczniejsze, ale palca przy tych obrotach chyba tną tak samo.
Tu masz proste i w dodatku regulowane, tyle, że za głęboko tym nie wjedziesz. Albo kup GS i korzystając z usług ostrzalni ( są przy ich hurtowniach) zleć dokonanie gwałtu na dziewicy, czyli przeszlifowanie zębów na GM. Albo może na zamówienie Ci zrobią. Mi kiedyś zrobili frez nasadzany o proporcjach nie przewidzianych przez ich katalogi.
tuxcnc
Pilarki to może nie, ale na upartego może robić za podcinak lub frez piłkowy w dolnowrzecionowej.
Zakładanie na kątówkę piłek jest moim zdaniem kwestią rozsądku. Te łańcuszkowe mają ogranicznik głębokości, dzięki czemu są może trochę bezpieczniejsze, ale palca przy tych obrotach chyba tną tak samo.
Krytyk i eunuch z jednej są parafii,
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi...
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi...