Witam, mam pytanie do kolegów jaki byłby koszty wykonania takiego elementu ? Od dołu mocowanie na tulejki zaciskowe ER16, od góry stożek 1:7.5 (kąt 3*49'19") Jaki materiał najlepiej zastosować ? Jak na razie będę próbował własnych sił, ale może mi się to nie udać więc niewykluczone że zlecę komuś wykonanie. Prosił bym o odpowiedź.
Pozdrawiam Kamil.
Wycena elementu
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
Witam
Robiłem prawie dokładnie to samo tylko że z jednej strony był stożek ISO-40 a z drugiej otwór na wałek silnika. Doradzałem się w firmie która ten element wykonała i zrobili to ze stali do nawęglania 16HG za 200zł netto z materiałem. u mnie wyszedł tylko taki problem że nie udało mi się wcisnąć centrycznie na wałek i oprawka miała bicie ale w twoim wypadku przy dwóch stożkach powinno być ok.
Robiłem prawie dokładnie to samo tylko że z jednej strony był stożek ISO-40 a z drugiej otwór na wałek silnika. Doradzałem się w firmie która ten element wykonała i zrobili to ze stali do nawęglania 16HG za 200zł netto z materiałem. u mnie wyszedł tylko taki problem że nie udało mi się wcisnąć centrycznie na wałek i oprawka miała bicie ale w twoim wypadku przy dwóch stożkach powinno być ok.
Miki
Diabeł leży w szczegółach a i tak liczy się suma kosztów globalnych
Diabeł leży w szczegółach a i tak liczy się suma kosztów globalnych
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)