Offset w AutoCAD 2010
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
Offset w AutoCAD 2010
Mam następujący problem. Przenosząc narysowany w Corel Draw zamknięty obiekt o nieregularnych kształtach, po zapisaniu do *.dxf i otwarciu w AutoCADzie jest on widoczny jako wiele Splajnów. Szukam metody jak to połączyć / zmodyfikować aby w AutoCADzie zrobić dalej offset tego obiektu ? Macie jakąś radę ?
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Pierwsza i najważniejsza rada ode mnie "NIE RYSOWAĆ W CORELu", bo zawsze coś jest popierdzielone.
Ale z tego co wiem to można się pobawić w przenoszenie przez "wmf-a" ponoć daje lepsze efekty niż "dxf", lecz nigdy nie próbowałem osobiście.
Ale pobawić się w poprawki tak i tak będziesz musiał.

Ale z tego co wiem to można się pobawić w przenoszenie przez "wmf-a" ponoć daje lepsze efekty niż "dxf", lecz nigdy nie próbowałem osobiście.
Ale pobawić się w poprawki tak i tak będziesz musiał.
Ploter 1500x2000x150
Ploter 1700X3200x300
Frezarka 500x300x500
Laser 1200X1200
Tokarki do Fi.500
Giętarki do 2000 mm
Spawanie PP,PE,PVC
www.artech-poznan.pl
Ploter 1700X3200x300
Frezarka 500x300x500
Laser 1200X1200
Tokarki do Fi.500
Giętarki do 2000 mm
Spawanie PP,PE,PVC
www.artech-poznan.pl
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Swego czasu przerysowywałem kilka rzeczy ale za pośrednictwem tabletu
i nawet jakoś wyszło mi 
Ja jak jestem zmuszony wrzucić coś na maszynę co było z CORELA to mam ploter KIMLI i w ich oprogramowaniu używam funkcji redukcji węzłów, troszkę pomaga, ale tylko troszkę.
A jeszcze jedno, próbowałeś funkcji w Corelu => przekształć na krzywe, albo jakoś tak to się nazywa. Ale nie wiem czy przy Twoich plikach będzie przydatne.

Ja jak jestem zmuszony wrzucić coś na maszynę co było z CORELA to mam ploter KIMLI i w ich oprogramowaniu używam funkcji redukcji węzłów, troszkę pomaga, ale tylko troszkę.
A jeszcze jedno, próbowałeś funkcji w Corelu => przekształć na krzywe, albo jakoś tak to się nazywa. Ale nie wiem czy przy Twoich plikach będzie przydatne.
Ploter 1500x2000x150
Ploter 1700X3200x300
Frezarka 500x300x500
Laser 1200X1200
Tokarki do Fi.500
Giętarki do 2000 mm
Spawanie PP,PE,PVC
www.artech-poznan.pl
Ploter 1700X3200x300
Frezarka 500x300x500
Laser 1200X1200
Tokarki do Fi.500
Giętarki do 2000 mm
Spawanie PP,PE,PVC
www.artech-poznan.pl
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
Witam panowie, często zdarza mi się obrabiać dxfy z Corela (o Boże), ale ostatnio miałem plik który był najpierw zapisany jako windows media file czy jakoś tak, a pożniej jako dxf i o dziwo nie było z nim problemów. Może ktoś to przybliżyć? Chcę to wytłumaczyć klientowi który nie rozumie dlaczego jestem taki zły jak dostaje od niego rysunki które maja po 20MB 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
wiele razy naprawialiśmy pliki z corela aż do wczoraj ...
dostałem plik odwrócony w cholera wie jaką płaszczyznę bo nie szło tego ustawić
na domiar złego coś takiego się robiło że cokolwiek bym zrobił to i tak kursor zaczynał z jednego miejsca ( takie zero absolutne)
czcionka jakaś taka dziwna - płatna - gdyby była fee to wrzucam do cada rysuje od nowa i jest git - a tu lipa
no i odmówiłem wykonania
od wczoraj nie przyjmujemy plikow z corela choćby nie wiem co ....
to ścierwo zajmuje tylko czas programisty
dostałem plik odwrócony w cholera wie jaką płaszczyznę bo nie szło tego ustawić
na domiar złego coś takiego się robiło że cokolwiek bym zrobił to i tak kursor zaczynał z jednego miejsca ( takie zero absolutne)
czcionka jakaś taka dziwna - płatna - gdyby była fee to wrzucam do cada rysuje od nowa i jest git - a tu lipa
no i odmówiłem wykonania
od wczoraj nie przyjmujemy plikow z corela choćby nie wiem co ....
to ścierwo zajmuje tylko czas programisty
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Corel wzbudza nie od dziś "trochę" emocji, niby narzędzie wektorowe.
ciekawy przypadek Numerku, mnie strzyka nawet jak widzę "poprawny" dxf z corela
WMF - windows meta file - metaplik jest zapisem jak najbardziej wektorowym, nim wpadłem na wirtualna drukarkę pdf parę lat temu to posyłałem do akceptacji takie pliki bo można je było przeglądać w przeglądarce zdjęć obok jpegów czy gifów, klient nie musiał mieć cada ani innych viewerówlewy10psdw pisze:windows media file
ciekawy przypadek Numerku, mnie strzyka nawet jak widzę "poprawny" dxf z corela

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel