Chiński sterownik HY-TA3DV-M 3xTB6560 - recenzja
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 7
Juz wiem co bylo nie tak,.. wizard EMC, a program glowny EMC to zupelnie inna sprawa.
Jak dzialo w wizardzie z opcja 'wzmacniacz wlaczony' ustawiony jako invert to w programie glownym silniki staly nieruchomo(nawet nie byly zasilane, brak charaketrystycznego dzwieku) natomiast jak odznacze we wizardzie invert nie dzialaja w nim, lecz w programie chodza. Nie wiem czemu tak sie dzieje. Moze komus przyda sie ta informacja, jak bedzie mial podobny problemik jak ja.
Jak dzialo w wizardzie z opcja 'wzmacniacz wlaczony' ustawiony jako invert to w programie glownym silniki staly nieruchomo(nawet nie byly zasilane, brak charaketrystycznego dzwieku) natomiast jak odznacze we wizardzie invert nie dzialaja w nim, lecz w programie chodza. Nie wiem czemu tak sie dzieje. Moze komus przyda sie ta informacja, jak bedzie mial podobny problemik jak ja.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Ja pokażę Wam w takim razie moje wykonanie takiego sterownika. Na zdjęciu jest sterownik 4-osiowy na TB6560 z zasilaniem impulsowym i sterowaniem gorącym drutem na pokładzie. Podwójne wejście (LPT i piny) zapewniają mi dowolność podłączeń wejść. Ma kilka "patentów" zabezpieczających - między innymi "limiter" napięcia zasilania układów TB6560.
Oczywiście pełna optoizolacja sygnałów WE. Do sterownika podłącza się jedynie transformator. Ten sterownik został skonstruowany z myślą o moich "termikach" (ploterach termicznych). 4-osie - bo następną konstrukcją będzie ploter z niezależnym ruchem ramion.

Oczywiście pełna optoizolacja sygnałów WE. Do sterownika podłącza się jedynie transformator. Ten sterownik został skonstruowany z myślą o moich "termikach" (ploterach termicznych). 4-osie - bo następną konstrukcją będzie ploter z niezależnym ruchem ramion.

Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)