Kit - frezarka drewniana
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 76
No moje wrzeciono nie jest takie ciężkie
Właśnie w tzw. międzyczasie reanimuję starą szlifierkę której skończyły się szczotki.
W zasadzie to jedno z wrzecion które chcę przygotować pod frez 8 mm. Ta szlifierka ma niby 750 w i mam jeszcze wrzeciono Rotozip
Coś takiego 550 w i tam jest możliwość mocowania frezów 6 i 3 mm.
A z postępów przy maszynie niestety udało mi się tylko zamontować łącznik bramy. Ale to już tez coś. Cały czas czekam na śruby napędowe - ( w tokarni)

No i udało się odebrałem podtoczone śruby teraz trzeba tylko nagwintować i montaż
Zestaw z jednym łożyskiem skośnym i sprzęgłem
Pozdrawiam

Właśnie w tzw. międzyczasie reanimuję starą szlifierkę której skończyły się szczotki.
W zasadzie to jedno z wrzecion które chcę przygotować pod frez 8 mm. Ta szlifierka ma niby 750 w i mam jeszcze wrzeciono Rotozip

Coś takiego 550 w i tam jest możliwość mocowania frezów 6 i 3 mm.
A z postępów przy maszynie niestety udało mi się tylko zamontować łącznik bramy. Ale to już tez coś. Cały czas czekam na śruby napędowe - ( w tokarni)

No i udało się odebrałem podtoczone śruby teraz trzeba tylko nagwintować i montaż

Zestaw z jednym łożyskiem skośnym i sprzęgłem

Pozdrawiam
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 76

Będę wycinał na plaźmie elementy miecza do łódki to jeszcze raz zweryfikuje ceny

Szlag by to trafił - próbowałem nagwintować śruby i połamałem uchwyt do narzynki.
Kurde cały czas pod górkę

[ Dodano: 2011-03-29, 08:41 ]
no to pokarzę jak mniej więcej wygląda u mnie kasowanie luzów na jednej z osi.

CDN

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
co do ceny 20zł za zatoczenie 1 śruby z pasowanie pod łożysko zachowując jednocześnie współosiowość obu końców i śruby to cena za tak zwaną flachę po koleżeńsku żeby zrobić to dobrze to trzeba trochę czasu poświęcić ( robiłem takie zatoczenia jednemu koledze z forum i mając już doświadczenie w tym temacie za 20 zł szt to bym się nie podoił chyba że na rysunku niema tolerancji współosiowości a pod łożysko h7 to ok w zatoczone szczeki za śrubę nakiełek raz jedno przejście zgrubne kolejne na gotowo )
tak wiec ciesz się że masz taką przyjazną ślusarnie pod domem
sklejkowa kość powinna utrzymać a w razie obaw zawsze można nakrętki moletować z zewnątrz co zwiększy tarcie i na 100% nie pozwoli na wysuniecie nakrętki z oprawy

tak wiec ciesz się że masz taką przyjazną ślusarnie pod domem

sklejkowa kość powinna utrzymać a w razie obaw zawsze można nakrętki moletować z zewnątrz co zwiększy tarcie i na 100% nie pozwoli na wysuniecie nakrętki z oprawy
hmmm to ile liczy sobie za zatoczenie śrub kulowych skoro przy trapezach taka cena na trzy osie to wychodzi kosmos gdzie on to zatacza? w NASa n molekularnej zataczarce kwantowej hmmmupanie pisze:To nie tak sporo. Sponsor sobie życzy 3,5 razy więcej za jeden koniec jednej osi.

sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos