kol.
KILMLA ...
więc podam Ci prosty przykład ... kiedyś zapytałem się Ciebie o jakąś rzecz , nie odpowiedziałaś ( wiem że to pytanie było dla Ciebie bardzo nie dogodne ) , zapytałem kolejny raz a Ty mi odpowiedziałeś że się Ciebie czepiam.
Więc zadając Ci pytanie dlaczego twierdzisz że się Ciebie atakuje
zapraszasz do dyskusji , a nie odpowiadasz na pytania ... do kogo Ty masz pretensje
Co do produktów z Chin...
( nie tylko WJ )
To są produkty chinskie i chinskie. Nie należy traktować każdego produktu z chin jako zła

Teraz większość firm , szczególnie cenionych na rynku automatyzacji buduje fabryki w chinach skoro sie nie opłaca ich budować u siebie. To jest cała ta róznica.
Ale tak jak pisze kol.
FLOW , wcale to nie oznacza że są gorsze.
Ba ...
powiem tak , nawet czasami lepsze niż wyprodukowane w kraju producenta matki. Bo łatwiej wytykać błędy niż je samemu nie robić.
Rdza na kole ...
zwróć uwagę że nalot jest jasny i powierzchowny. To świadczy raczej o tym że koło to pracowało w np. specyficznym środowisku. ( woda z solą )
Na rolce widać , świeżo rozwalcowana rdza. A zdjęcie maszyny … nie pokazuje jej jako złożonej a tylko odsłoniętej. Więc tak naprawdę to żaden dowód , bardziej „szwindel” by oczernić konkurencję.
OMAX , to półka równa Twoim maszynom i z nią możesz konkurować.
Jak widzę klawiaturę do obsługi maszyny WJ … taką z PC to wystarczy. Po prostu dno a nie maszyna.( pewnie zaraz padnie hasełko bo po zniszczeniu klient sobie kupi nową i ma małe koszta ).
Ja na księżycu nie byłem. Ciebie strasznie ponosi fantazja i własne ego. Ale nie tedy droga.
Pomp , owszem , kilkanaście wyremontowałem , zbudowałem nawet sam jedną , taką prostą … z części KMT używanego. Pompa , multiplikator … ogólnie hydraulika ze starego samolotu MIG-21 ( najłatwiej było dostać tanio wydajna pompę łopatkową ) , silnik z piły do Cięcia Alu ( 37KW ) a wysokie ciśnienie ( strona wody ) to KMT.
Taką podobną pompę również zbudował jeden z kolegów na forum … i prawdę mówiąc zaciekawił mnie on tą pompa. Po oględzinach u niego na warsztacie , sam zbudowałem podobną tyle że o niższym ciśnieniu ( ok. 3100 )
Poniżej , może i dla Ciebie żaden dowód ale jedna z pomp remontowanych u mnie.
Jedynie co nie było robione , to malowanie jej. Klient chciał mieć oryginalny kolor a że nie była obudowa zniszczona to pozostał oryginalny kolor.
sterwonik NUM ...
pompa w całej okazałości na którą tak bardzo narzekałeś a po mimo swojego wieku działa nadal. ( podziękowanie przy okazji firmie z Wadowic za remont pompy hydraulicznej )
Pompa łopatkowa BOSCH stosowana w WJ KMT. Mam do sprzedania 2 sztuki. Ale są do remontu i jedną tłoczkową nową. Jest nowa ale straciła już gwarancje. Za długo leżała ( chyba 4lata )
Kol.
KALI 77 ...
jak śmiesz zaprzeczać szefowi
http://www.waterjet.org.pl/forum/viewto ... sc&start=0
takie wypowiedzi podwarzają "X" razy wiarygodność firmy