Postprocesor
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
to przykładowe postprocesory z ksiazki do NX CAM - zaznaczam testowe do celow pogladowych i poznania skladni kodu NC
- nalezy je wgrac do:
x:\Program Files\UGS\NX 6.0\MACH\resource\postprocessor...
- jesli masz juz swoje zodyfikowne postprocesory to uwazaj z kopiowaniem i zamienianiem plików ewentualnie uzupełnij swoj template_post.dat
Spróbuj ten: PLOTER_3_OSIE_KIMLA
- nalezy je wgrac do:
x:\Program Files\UGS\NX 6.0\MACH\resource\postprocessor...
- jesli masz juz swoje zodyfikowne postprocesory to uwazaj z kopiowaniem i zamienianiem plików ewentualnie uzupełnij swoj template_post.dat
Spróbuj ten: PLOTER_3_OSIE_KIMLA
- Załączniki
-
- postprocessor.rar
- (160.88 KiB) Pobrany 535 razy
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 9
Znalazłem jakiś postprocesor slim01_mill_3ax_fanuk prawie dobrze robi ,błędy są takie że muszę wykasować parę kodów i lini np
G43.4
G91 G28
T00 M06
I jakoś działa troszkę się bawię i testuje zrobiłem taką foremkę dałem ja w załączniku z programem. Jest możliwość przestawienie w postprocesor żeby przed każdym narzędziem było M0 bo muszę ręcznie wpisywać i jak jest T00 to żeby było ;T00 ??
Pozdr
G43.4
G91 G28
T00 M06
I jakoś działa troszkę się bawię i testuje zrobiłem taką foremkę dałem ja w załączniku z programem. Jest możliwość przestawienie w postprocesor żeby przed każdym narzędziem było M0 bo muszę ręcznie wpisywać i jak jest T00 to żeby było ;T00 ??
Pozdr
- Załączniki
-
- Forma_MDF.rar
- (347.53 KiB) Pobrany 417 razy
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
Nie wstawia ci M00 i T ze wzgledu ze w programach nie mialeś zdefiniowane
Radze, zadać parametry skrawania, obroty pouwy bo brak, w każdej obróbce zaznaczyc reczna wymiana narzedzia, w kazdym uzywanym narzedziu przypisac numer narzedzia bo brakuje tego w tych operacjach a to jest podstawa!!!
Druga sprawa, dodaj tez wyjazdy bo jak ci wyczesze w sztuke to tylko zagwiżdży i serducho w du.ie bedziesz miał przy zmianie freza
zalaczony procek dolacz do bazy jak kolega nxcam wspomnial wyzej
procek zrobilem na szybko wiec go przetestuj uwaznie
pozdrawiam
w pliku template_post.dat dopisz linie
3mach, ${UGII_CAM_POST_DIR}forum.tcl, ${UGII_CAM_POST_DIR}forum.def
Radze, zadać parametry skrawania, obroty pouwy bo brak, w każdej obróbce zaznaczyc reczna wymiana narzedzia, w kazdym uzywanym narzedziu przypisac numer narzedzia bo brakuje tego w tych operacjach a to jest podstawa!!!
Druga sprawa, dodaj tez wyjazdy bo jak ci wyczesze w sztuke to tylko zagwiżdży i serducho w du.ie bedziesz miał przy zmianie freza

zalaczony procek dolacz do bazy jak kolega nxcam wspomnial wyzej
procek zrobilem na szybko wiec go przetestuj uwaznie
pozdrawiam
w pliku template_post.dat dopisz linie
3mach, ${UGII_CAM_POST_DIR}forum.tcl, ${UGII_CAM_POST_DIR}forum.def
- Załączniki
-
- forum-mach3.zip
- (15.63 KiB) Pobrany 511 razy