Frezarka-grawerka CNC
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 9
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
Mam zamiar kupić wałki i Twoje zdanie wzbudziło moją czujność...bartuss1 pisze: ...a po co chcesz wyżarzac ? dla tych wałków z poltechu ?...
Czy wałki z poltechu są złe? Kiedyś czytałem że złe później się poprawiło i że to samo co ma sponsor... a teraz jak jest i gdzie można kupić dobre wałki w dobrej cenie?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Walki z Poltechu sa ok. Moze nie jest to szczyt technologii ale "daja rade".Rombes pisze:Mam zamiar kupić wałki i Twoje zdanie wzbudziło moją czujność...bartuss1 pisze: ...a po co chcesz wyżarzac ? dla tych wałków z poltechu ?...
Czy wałki z poltechu są złe? Kiedyś czytałem że złe później się poprawiło i że to samo co ma sponsor... a teraz jak jest i gdzie można kupić dobre wałki w dobrej cenie?
Na wlasne oczy widzialem jak sa "miekkie" podczas zataczania

Uwazac nalezy na lozyska - ostatnio wciskaja obudowy lozysk otwartych
bez kasowania luzow i z takimi paskudnymi blachami blokujacymi lozysko
zamiast pierscieni segera. Te blachy zajmuja cenne 0,5mm przestrzeni.
Zdaza sie, ze lozysko/obudowa ma koszmarne luzy - generalnie trzeba
uwazac i nie dac sobie wcisnac kitu...
J.
-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
Ja sobie nie wyobrazam, zeby przy ich cenach ktos cokolwiek sprawdzalsyntetyczny pisze:Ja np dostałem wałki z rysami i jedno łożysko w rozsypce. Po prostu nikt nie sprawdził towaru jak przyszedł od producenta, bo paczka jak dostałem była solidna więc nie wierze, żeby kurier mógł coś popsuć

Ale nie wybrazam sobie tego przy wyzszych cenach tez

Co wychodzi z fabryki to jest sprzedawane i tyle.
Jedno trzeba oddac Poltechowi - przymuja reklamacje i zwroty bez szemrania.
To niestety nie jest tak oczywiste...
J.
-
- Kontakt:
Odnośnie jakości chinszczyzny z poltechu to zeznam co nastepuje :
Wczoraj byłem zmuszony poszerzyć belkę w swoim ploterku. ( cyklicznie powtarzający się format wymuszający zdejmowanie osłon harmonijkowych) Przy okazji przejżałem prowadnice . wózki i śruby kulowe. Ploterek chodzi prawie cztery lata po 8-10 godz. dziennie. Byłem przygotowany na wymianę. Po demontażu i umyciu założyliśmy te same. Żadnych śladów zużycia czy luzów. Dodam że prędkości to może u mnie nie są zawrotne ale obciążenia to i owszem.
Wczoraj byłem zmuszony poszerzyć belkę w swoim ploterku. ( cyklicznie powtarzający się format wymuszający zdejmowanie osłon harmonijkowych) Przy okazji przejżałem prowadnice . wózki i śruby kulowe. Ploterek chodzi prawie cztery lata po 8-10 godz. dziennie. Byłem przygotowany na wymianę. Po demontażu i umyciu założyliśmy te same. Żadnych śladów zużycia czy luzów. Dodam że prędkości to może u mnie nie są zawrotne ale obciążenia to i owszem.
-
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
wałki z poltechu nie są złe, są zle składowane, ostatnio przyszły do mnie banany, widocznie w Chinach to juz bylo poskrecane z podporą i pieprzniete gdzies na mrozie, rozszerzalnośc lniowa pary stal i alu zrobiła swoje, banan ze strzałką 3mm, na szczęscie w kierunku dodatnim czyli do góry, wystarczyło docisnąć do powierzchni zeby sie wyprostowało, ale zanim te naprezenia znikną to pewnie trochę potrwa.
co do trasnportu - wszelkie prowadnice np z akcesoriów dostaję w drewnianej skrzynce i sa proste
z poltechu owiniete w folie babelkowa jedno do drugiego i nie wiem czy kurier sie z tym cacka
co do trasnportu - wszelkie prowadnice np z akcesoriów dostaję w drewnianej skrzynce i sa proste
z poltechu owiniete w folie babelkowa jedno do drugiego i nie wiem czy kurier sie z tym cacka
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign