Wiertarka akumulatorowa z trwalymi akumulatorami?
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 4
Dziwne, rano widziałem za 36 a teraz drożej
http://allegro.pl/nowy-akululator-do-wk ... 89236.html
ale sprawdż może na stronie kinzo.pl
[ Dodano: 2011-02-25, 17:00 ]
A znazlazłem :
http://allegro.pl/akumulator-18v-cmi-ei ... 44865.html
wyszukiwarka na Allegro jest do d....
[ Dodano: 2011-02-25, 17:02 ]
co prawda zakończona aukcja , ale może sprzedawca jeszcze ma
http://allegro.pl/nowy-akululator-do-wk ... 89236.html
ale sprawdż może na stronie kinzo.pl
[ Dodano: 2011-02-25, 17:00 ]
A znazlazłem :
http://allegro.pl/akumulator-18v-cmi-ei ... 44865.html
wyszukiwarka na Allegro jest do d....
[ Dodano: 2011-02-25, 17:02 ]
co prawda zakończona aukcja , ale może sprzedawca jeszcze ma
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Jak już wyżej wspominano, również usprawniłem wkrętarkę akumulatorową zasilaczem
Muszę powiedzieć, że daje sobie nieźle rady, ale jeśli faktycznie potrzeba mobilności rozwiązania, to rozważył bym poważnie założenie nowego wkładu akumulatorowego - i tutaj zasilanie modeli to bardzo trafiony pomysł. Trzeba rozważyć cenowo jak to wyjdzie - opcje masz takie : nowy oryginalny aku, nowy wkład, ew jakieś zamienniki. O tym, o czym pisałem wyżej nie wspominam ponownie, bo zapewne Cię to nie interesuje.

Sprzedawca ma konto na forum ?andijker pisze:Dziwne, rano widziałem za 36 a teraz drożej

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Akurat Liony mają czesto blaszki któe można śmiało lutować
Oprawco pamiętaj że te Liony są o tyle kiepskie w takich rozwiązaniach że potrzebują układ nadzorujący rozładowanie jaki ładowanie... pieknie się palą przy przeładowniu
a i nie odwracalenie padają po zbyt głębokim rozładowaniu. Ja bym pozostał przy zwykłych NiCd /NiMH
Pozdrawiam

Oprawco pamiętaj że te Liony są o tyle kiepskie w takich rozwiązaniach że potrzebują układ nadzorujący rozładowanie jaki ładowanie... pieknie się palą przy przeładowniu

Pozdrawiam
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
To że festol wytrzymał 10 lat to dlatego że wtedy tak je robiono. Ja akurat wczoraj reanimowałem Kingcrafta który ma ok 14 lat i terz dopiero siadły akumulatory ( wcześniej tylko wysiadł czujnik ten który jest od temperatury na trafo w ładowarce )
Kupiłem baterie i przełożyłem - był trochę inny układ ale stykło blaszek na roszadę.
Teraz kupisz i niestety zonk.
Kupiłem baterie i przełożyłem - był trochę inny układ ale stykło blaszek na roszadę.
Teraz kupisz i niestety zonk.
-
-
a po co chcesz mierzyc - napewno nie potrzeba ogniw takich jak w modelach latających które są w stanie całą pojemnośc oddac np w minutę
na jaką łądowarkę cię stac i jakie akumulatory to taki zestaw zastosuj ( bo ładowarka na równi z akumulatorami ) no i jeśli ładowarki nie zmieniasz to zostajesz przy takich jakie masz
na jaką łądowarkę cię stac i jakie akumulatory to taki zestaw zastosuj ( bo ładowarka na równi z akumulatorami ) no i jeśli ładowarki nie zmieniasz to zostajesz przy takich jakie masz
-
Mam kilka rodzajow akumulatorow z ktorych moglbym uzyskac odpowiednieMariuszczs pisze:a po co chcesz mierzyc - napewno nie potrzeba ogniw takich jak w modelach latających które są w stanie całą pojemnośc oddac np w minutę...
napiecie. Nie wiem jakdnak czy wytrzymaja prad pobierany przez silnik.
Np. LiIon z laptopa - moga dac zdaje mi sie 6A.
Jesli silnik pociagnie wiecej to obawiam sie, ze sie przegrzeja...
Nie chce ogladac plonacych akumulatorow - te akurat moga byc
naprawde niebezpieczne.
LiPo <> 18V akurat nie mam pod reka.
q
-
jakbys mieszkał obok to dałbym ci cały pakiet - nie opłaca się wysyłac bo nie jestem pewien czy jest dobry a historia była taka - kupiłem wkrętarkę, po paru dniach poszedł w niej przewód i od zwarcia się ładowarka spaliła, akumulatory były ładowane kilka razy, ale leżą już ponad rok wyjęte z obudowy