Wymiary przekroju
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Wymiary przekroju
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie tego przekroju. Czy powinienem jakieś wymiary na nim podać? Nie chce znowu poprawiać. 

Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
To zależy czy miałeś wymiarować, czy tylko przekrój zrobić. Jeśli sam przekrój, to po co wymiarować?
Mnie natomiast zastanawia kształt tego przedmiotu. Jakiś taki dziwny, mało technologiczny, chociaż poprawny jeśli chodzi o rysunek techniczny, no i starannie wykonany
.

Mnie natomiast zastanawia kształt tego przedmiotu. Jakiś taki dziwny, mało technologiczny, chociaż poprawny jeśli chodzi o rysunek techniczny, no i starannie wykonany

Ostatnio zmieniony 01 mar 2011, 18:00 przez servee, łącznie zmieniany 2 razy.
Bistel.pl - projektowanie detali i wyprasek, formy wtryskowe, formy rozdmuchowe, tworzywa sztuczne - przetwórstwo, CAD 2D/3D
-
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Stąd moje pytanie, bo to może być zupełnie inna bryła. A co powiedział nauczyciel..., że co masz zrobić jeszcze prócz narysowania?Tam gdzie napisałeś "to nie ma być wyżej?" to właśnie jest niżej. Ściany tego przedmiotu są wyżej. No i bylem święcie przekonany ze żeber sie nie kreskuje. Chodziło mi czy to trzeba zwymiarować.
Pozdrawiam Sławek
-
-
A tutaj na dole pisze inaczej.
http://www.itcimp.pwr.wroc.pl/~rysunek_ ... 5/5_5.html
O tych żebrach. I teraz mam niby zagadkę. Gościowi muszę to oddać w piątek i to jest ostateczny termin ostatecznego terminu
Właśnie wydaje mi się że na ćwiczeniach mówił ze się nie kreskuje. Chyba ze zakreskuję jak będę oddawać
[ Dodano: 2011-03-01, 00:23 ]
Lepiej domalować niż wycierać...
http://www.itcimp.pwr.wroc.pl/~rysunek_ ... 5/5_5.html
O tych żebrach. I teraz mam niby zagadkę. Gościowi muszę to oddać w piątek i to jest ostateczny termin ostatecznego terminu

[ Dodano: 2011-03-01, 00:23 ]
Lepiej domalować niż wycierać...

-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
Człowiek całe życie się uczyemilszynkiewicz pisze:A tutaj na dole pisze inaczej.

Przyglądnij się też na dół żeber na rysunku, który dostałeś. Tam nie ma łuku jak na Twoim rysunku. To też musisz poprawić. Przeglądnij sobie w Dobrzańskim jak rysowane są żebra, bo to ksero to już trochę sfatygowane jest.
Jeśli chodzi o wymiary, to na oryginale są..., ale to Ty musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy miałeś tą bryłę też wymiarować, czy nie. Zawsze możesz zrobić dwie wersje z wymiarami i bez, a nawet 4, bo przecież jeszcze żebra w dwóch wariantach