Poszukuję.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Z tym ZUS-em to moim zdaniem przesada, gdyby nie obowiązkowe ubezpieczenie to już bym dawno zarejestrował działalność, w tym momencie czekam na możliwość otworzenia działalności na KRUS-ie, wiem że zaraz sie posypią teksty że złodziej itp. ale moim zdaniem jeżeli ktoś ma działalność jednoosobową i od czasu do czasu coś przetoczy, przefrezuje to spokojnie można przejść na KRUS (o ile ma się ziemię) by mieć możliwość jakiejś małej reklamy swojego zakładu.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
Pewnie macie racje i nie mam szans się wybić jako tokarz bo nie mam doświadczenia w tym zawodzie a kurs wszystkiego mnie nie nauczy, z jedną maszynką też wiele nie zdziałam ale wolałem zapytać fachowców i znawców czego mogę się spodziewać. Muszę szukać dalej jakiegoś pomysłu na rozwinięcie się ale chciałbym żeby to właśnie było związane z obróbką metali ponieważ ten dział przemysłu wydaje mi się odpowiedni patrząc choćby ze względu na to gdzie mieszkam. Dookoła pełno jest na przykład tartaków i speców od stolarki i kuźni które produkują płoty, balustrady itp.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Po pierwsze nie ma sensu inwestowac w cos co mozna zlecic w kazdej wsi,kiub0 pisze:Pewnie macie racje i nie mam szans się wybić jako tokarz...
najczesciej w kilku miejscach. Doswiadczenia nie masz, nauczyc sie tez nie
masz gdzie - nie widze zadnych szans.
Poszukaj jakiejs niszy rynkowe i sie okop

Tylko nie pytaj jakiej - jak wymysle to sam sie okopie

J.
-
-
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
W Czechach było by mi nawet prościej bo mam tam rodzinę i pomogli by mi załatwić wszelkie formalności, bariera językowa nie będzie problemem. Dziękuję za ukierunkowanie toku mojego myślenia
Zaczynam od znalezienia niszy rynkowej w której będzie mi łatwiej się wybić następnie buduję/kupuję maszyny. Zobaczymy co uda się z tego zrealizować